Usunięcie kata
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Usunięcie kata
Chciałbym usunąć kata i środkowy tłumik z silnika1.8ABS moje pytanie związku z tym brzmi tak:Czy usuniecie kata i środkowego tłuma pogorszy osiągi silnika czy je polepszy Jak to ma się w praktyce
Pozdro:)
GTI07,
mechanik robił (partacz- nie mógł do tylnej belki spasować tylnego, bo to obniżone to pasować nie będzie ) wiele nie widziałem (a 4 lata temu to było)
z opinii dobrego fachowca dzisiaj wiem, że lepiej wspawać strumienicę niż druciarską przelotkę w puszcze po kat.
co do przelotu to wiadomo nie zwężać
mechanik robił (partacz- nie mógł do tylnej belki spasować tylnego, bo to obniżone to pasować nie będzie ) wiele nie widziałem (a 4 lata temu to było)
z opinii dobrego fachowca dzisiaj wiem, że lepiej wspawać strumienicę niż druciarską przelotkę w puszcze po kat.
co do przelotu to wiadomo nie zwężać
Ostatnio zmieniony wt cze 22, 2010 09:53 przez feniks, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
niekoniecznie.. czasem tylko człowiekowi sie wydaje , ze natąpiło polepszenie.. polepszenie nastąpi tylko w jednym przypadku, jak kat był zapchany, to wtedy nawet dziura wywiercona przed katem pomagafeniks pisze:usunięcie katalizatora polepszy osiągi auta
tak to prawdaMarcin997 pisze:nie jest wbite KAT to kata nie musi być....
mozna np wsrtawic rurke w obudowe kata i wizualnie bedzie ok...
na pewno nie zostawiac samej puszki od kata...
nie wstawiac strumienic ! , bo to nic nie daje , a tylko człowiek pieniądze płaci
zresta wszsytko mozna znalezc na forum
zapros go do dyskusji.. zastanawiam sie nad tym co powie na temat odpowiedniego cisnienia w układzie wydechowymfeniks pisze:z opinii dobrego fachowca dzisiaj wiem, że lepiej wspawać strumienicę
jezeli strumienica, to pod konkretne auto , w miejscu wyliczonym, a nie pierwsza lepsza i w miejsce kata, bo tam akurat bedzie miejsce..
mozesz sobie tez wstawic tłumik ktory wygladem przypomina kata
jedno jest pewne.. po wycięciou kata , zostawiamy taaaaaali smród za sobą ze az w oczy szczypie !
kolega wyciął kata, wspawał rure, ale jak jechalismy w zime na sankach za autem to nie dało sie oddychac , podobnie jak jechalismy z otwartą klapą.. mozna sie udusic..
do tego stozek , który tez daje max 5 % , to juz mamy 10 % i za psie pieniądze mozemy zrobic z auta 90 konnego prawie 100 koników ?reanimat pisze:po usunięciu katalizatora zawsze w aucie jest przyrost mocy ale jest on raczej niezauważalny bo jest rzędu max. 5%
BUJDA ! dobrze ze napisałes ze to max... bo to bardzoje bedzie 0,5% -1% jak 5 %
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!