Kondensator czy rozwiążę problem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Kondensator czy rozwiążę problem
Od jakiegoś czasu mój akumulator po pary dniach rozładowuje się auto postoi kilka dni i potem mam problem z odpaleniem. Myślę nad zakupem kondensatora w moim Golfie mam taki oto sprzęt radio Alpine, wzmacniacz Carpower 350 W, skrzynia basowa JBL 1000 W, głośniki 2 Blaupunkt 110 W, 2 z przodu 35 W i z tyłu w drzwiach jakieś stare głosńiki myślę je też wymienić na Blaupunkta jak myślicie kondensator pomoże??
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
Chakuza7, nie lepiej kupić nowy akumulator??
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zdziałasz...ustawiasz na A (lub mA) i mierzysz...niżej cała masa tematówChakuza7 pisze:Czyli miernikiem nic nie zdziałam??
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
Konden jest po to aby w momencie kiedy jest duże zapotrzebowanie na prąd (przez wzmacniacz) ten nie leciał przez 5m kabla tylko w kondensatora który jest oddalony o kilkadziesiąt cm...Chakuza7 pisze:Koledzy jeszcze powiedzcie mi czy kondensator pomaga przy rozruchu silnika
to samo miałem... masz źle radio podpięte, podepnij pod stacyjkę.. bo tak to masz cały czas radio w stanie czuwania, kondek nie służy do tego by prąd w aucie podtrzymywał, wręcz przeciwnie możesz kondensator zepsuć jak ci pada aku
podłącz dobrze radio, jak sie na tym nie znasz jedz do speców CA oni ci to za piwo zrobią
podłącz dobrze radio, jak sie na tym nie znasz jedz do speców CA oni ci to za piwo zrobią