Witam!
Muszę zrobić coś z hamulcami na przodzie, bo gdy się rozgrzeją, to klocki sobie popiskują... Najczęściej słychać to, gdy stoję w korku, bo auto się powoli toczy i słychać taki lekki pisk. Możliwe, że klocki sa źle ułożone, ale jestem niemal pewien, że pomoże tu przeczyszczenie prowadników zacisku i wymiana ich osłon. Tylko za diabła nie mogę w necie takich zestawów naprawczych znaleźć...
Jakie mam auto, widać pod avatarem, dodam, że hamulce tarcze na przodzie mam o średnicy 280mm, jesli ma to jakiś znaczenie.
Poratujecie jakimiś linkami!
Zestaw naprawczy tłoczków.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
no chłopie.. nie osłabiaj mnie... masz bana na gógle..?carrion pisze:chciałbym zawęzić obszar poszukiwań do Polski
allegro
moim zdaniem, jak wejdziesz do normalnego sklepu i powiesz jaki masz zacisk (Lucas czy ATE, a masz na 99% Lucasa), podasz średnicę tłoczka czyli 54 mm, to Ci z półki powinien taki zestaw ściągnąć.. przynajmniej tak jest u mnie
The quieter you become, the more you are able to hear...
Dobra, lenistwo sie ze mnie wybiłovwarek pisze:no chłopie.. nie osłabiaj mnie... masz bana na gógle..?
Nie chce mi się czekać na przesyłkę, więc podjadę dziś do IC, bo zauważyłem, że też takie zestawy mają.
Jest w FAQ porada, w której wykorzystano własnie takie zestawy, więc tego sie będę trzymał.
pzdr