[foto] Od czego ten kabelek?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[foto] Od czego ten kabelek?
Witam. Otwierając maske spostrzegłem ze odrywa mi sie kabelek ten co na zdjeciu, trzyma sie na styk ze tak powiem. Za co jest odpowiedzialny ten kabelek? Nie jest to kabelek od anteny? Antenę mam z boku, niedaleko lusterka no i radio wogole nie zbira mi fal Czy to moze byc przyczyną?
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 10:31 przez grassofobik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Próba ratowania sygnału do radia.
W pojazdach wyposażanych np. w zawodowe radiostacje stosuje się różnego rodzaju zabiegi, likwidujące zakłócenia. Maska, "podskakując" na wybojach drogi, może na ułamki sekund tracić kontakt z nadwoziem, co powoduje powstawanie małych ale jednak, zakłóceń VW także fabrycznie w niektórych wersjach stosuje ten przewód.
A co do słabego odbioru, proponuję rozebrać antenę w błotniku i sprawdzić lub poczyścić połączenia.
W pojazdach wyposażanych np. w zawodowe radiostacje stosuje się różnego rodzaju zabiegi, likwidujące zakłócenia. Maska, "podskakując" na wybojach drogi, może na ułamki sekund tracić kontakt z nadwoziem, co powoduje powstawanie małych ale jednak, zakłóceń VW także fabrycznie w niektórych wersjach stosuje ten przewód.
A co do słabego odbioru, proponuję rozebrać antenę w błotniku i sprawdzić lub poczyścić połączenia.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ej no bez przesady.Próba ratowania sygnału do radia.
U mnie też jest to połaczenie. Jest to fabryczne połączenie (zmasowanie maski) nie żadnej anteny.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Dobra, znajdę książkę na strychu z lat 70-tych o regułach odkłócania pojazdów z zawodowymi nadajnikami/odbiornikami (np. straż, policja).LASOT-A pisze:Ej no bez przesady.
Ja napisałem przecież że maska mając momentami zły kontakt z nadwoziem, generuje zakłócenia, a antena je odbiera lub wysyła (gdy radiostacja nadaje). Dla perfekcyjnych Niemców to jest ważne.
Zapyta Kolega ludzi co z tym robią...
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z anteną? Chyba z masą anteny - jeśli już, ale foto bym zobaczył bo mi się pod nadkole nie chce zaglądać.jackyz pisze:To jest oryginalny kael masowy,drugi koniec połączony jest z anteną.
[ Dodano: Pon 05 Lip, 2010 ]
A ztym to nawet bym się zgodził. Pozdro.Zico63b pisze:Ja napisałem przecież że maska mając momentami zły kontakt z nadwoziem, generuje zakłócenia, a antena je odbiera lub wysyła (gdy radiostacja nadaje).
- Paweł Marek
- V.I.P.
To jest oryginalny fabryczny kabel masowy łączący maskę z resztą nadwozia. I tyle. Jego obecność poprawia nieco funkcjonowanie radia, w sensie że niweluje wpływ fal radiowych pochodzących spod maslki z iskry itp na antenę radiową, ale nie jest z nią połączony. Ja tego niemam. Urwało się ale było. Wpływu na odbiór nie widzę ale antenę mam w tylnej szybie więc daleko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No właśnie. Nareszcie jakaś wiążąca odpowiedź dla Twórcy tematu.To jest oryginalny fabryczny kabel masowy łączący maskę z resztą nadwozia. I tyle. Jego obecność poprawia nieco funkcjonowanie radia, w sensie że niweluje wpływ fal radiowych pochodzących spod maslki z iskry itp na antenę radiową, ale nie jest z nią połączony. Ja tego niemam. Urwało się ale było. Wpływu na odbiór nie widzę ale antenę mam w tylnej szybie więc daleko.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ustalmy. Nie dokładana - tylko fabryczna masa.Przemo440 pisze:jakaś dokładana masa, bynajmniej nie fabryczne, ktoś zrobił tylko pytanie po co
[ Dodano: Sro 07 Lip, 2010 ]
Z całym szacunkiem. Nie czepiam się.Zico63b pisze:Z całym szacunkiem, proszę poczytać także moje posty.LASOT-A pisze:Nareszcie jakaś wiążąca odpowiedź dla Twórcy tematu.