Czyszczenie przepływomierza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czyszczenie przepływomierza
Witam, chciałbym przeczyścić sobie przepływomierz w moim golfiku ale nie wiem czy jest to możliwe bo ponoć któryś przepływomierzy (chyba Boscha) się nie czyści. Dlatego stąd moje pytanie czy ktoś na forum już czyścił sobie przepływomierz w benzyniaku??
Brat ostatnio przeczyścił w passacie b5 1.9tdi afn i dało efekt...
Brat ostatnio przeczyścił w passacie b5 1.9tdi afn i dało efekt...
-
- Nowicjusz
lepiej go nie dotykaj jeśli auto normalnie chodzi, możesz jedynie przemyć go tam gdzie powietrze przez niego jest zasysane ale syfu raczej tam nie znajdziesz i nie zdejmuj czasem tej plastikowej obudowy z niego, w tdi jest inny przepływomierz i na innej zasadzie działa
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 15:58 przez Łukasz067, łącznie zmieniany 1 raz.
że w środku się go nie dotyka to ja wiem i że najlepiej czyści się go środkiem w sprayu
na forum czytałem wypowiedź jednego gościa co mówił że w swoim seacie z silnikiem benzynowym czyści przepływomierz co 30tyś. km więc już sam nie wiem co robić
a przeczyścić chcę bo auto jak jest zimne to w przedziale 1,8 - 2,2tyś obr dusi go i nie chce za bardzo jechać...
na forum czytałem wypowiedź jednego gościa co mówił że w swoim seacie z silnikiem benzynowym czyści przepływomierz co 30tyś. km więc już sam nie wiem co robić
a przeczyścić chcę bo auto jak jest zimne to w przedziale 1,8 - 2,2tyś obr dusi go i nie chce za bardzo jechać...
- AndrzejYankes
- Mały gagatek
- Kontakt:
Może to: http://www.autokosmetyki.pl/crc_air_sen ... rers_id=77
Ja z tego korzystałem - czy pomogło? Trudno mi powiedzieć. Ale nie zaszkodziło
Ja z tego korzystałem - czy pomogło? Trudno mi powiedzieć. Ale nie zaszkodziło
- AndrzejYankes
- Mały gagatek
- Kontakt:
AndrzejYankes, czyli ty czyściłeś i nic się złego nie stało? Ja mam taki niemiecki środek Contakt do czyszczenia styków i tym podobnych i właśnie tym środkiem czyścił mój brat w swoim Passacie
p.s. a Tobie co się działo że czyściłeś przepływomierz?
p.s.2. nie mam instalacji LPG
p.s. a Tobie co się działo że czyściłeś przepływomierz?
p.s.2. nie mam instalacji LPG
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 22:32 przez QKi, łącznie zmieniany 1 raz.
- AndrzejYankes
- Mały gagatek
- Kontakt:
U mnie na jałowym biegu wychodziła bogata mieszanka. Wiedziałem, że sonda lambda działa prawidłowo (nowa), więc podejrzenie padło na przepływomierz. Dlatego robiłem to czyszczenie sprayem. Nic to nie dało, bo przepływka była w sumie czysta. Powodem moich problemów była jazda na gazie - sterownik "wyuczył się" parametrów dla gazu i na benzynie na jałowym biegu pojawiały się problemy. Odłączanie akumulatora nic nie dawało u mnie. Przestawiłem emulację sondy "na masę" i jak na razie nie mam problemów.
- AndrzejYankes
- Mały gagatek
- Kontakt: