Montaż linek podnośnika szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Montaż linek podnośnika szyby
Witam,
Stoję w martwym punkcie. Kompletnie nie wiem jak zamontować te linki widoczne na zdjęciach !? Na czerwono zaznaczyłem kawałek który za żadne skarby nie chce wejść na koło. Próbowałem wszystkiego. Bardzo proszę o jakieś porady konkretne. Tylko nie piszcie śrubokrętem ale bardziej sprawdzone metody.
Stoję w martwym punkcie. Kompletnie nie wiem jak zamontować te linki widoczne na zdjęciach !? Na czerwono zaznaczyłem kawałek który za żadne skarby nie chce wejść na koło. Próbowałem wszystkiego. Bardzo proszę o jakieś porady konkretne. Tylko nie piszcie śrubokrętem ale bardziej sprawdzone metody.
przy silniczku tam gdzie linki wchodzą do środka są sprężynki na plastikach a te plastiki trza ładnie włożyć do środka - tak miałem w swojej borze
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 21:46 przez PABLOMIX, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zdjęciach to widzę, że masz spory luz na linkach..
Spróbuj wyjąć zieloną ta tulejkę przy kółku prowadzącym, założyć linkę na kółko i dopiero wrzucić tulejkę..
Jak Ci się chce tłumaczyć to: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1015107
Spróbuj wyjąć zieloną ta tulejkę przy kółku prowadzącym, założyć linkę na kółko i dopiero wrzucić tulejkę..
Jak Ci się chce tłumaczyć to: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1015107
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Nie przykłada się kolega, wymieniałem z jednej strony bo przy wymianie ślizgów uszkodziłem linkę i kulawao chodziła szyba. Albo się nie przyłozyłeś albo nie masz zdolności manualnych Na kółeczkach są nacięcia aby wprowadzić linkę.
Ostatnio zmieniony wt lip 06, 2010 09:55 przez Jacek75, łącznie zmieniany 1 raz.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.