Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
chcialbym podlaczyc sie do tematu i zapytac co trzeba by bylo zrobi z silnikiem aam poza wymiana walka??czy trzeba przeprowadzic wszystkie wymienione w pierwszym poscie modyfikacje czy wystarczyla y sama wymiana walka.chcialbym zeby mi to ktos wytlumaczyl.mam jeszcze kilka pytan ale moze to troche pozniej zeby tak odrazu wszystkich nie denerwowac
maniu_f, wałek razem z kompem wymień zeby dostosowac dawki do nowego wałka , a na starym kompie moze chodzic nie efektywnie.
>>>>>White GL by Stary<<<<
stary tylko jaki walek wsadzic od ABS cz od 2E bo sporo opini juz czytalem na ten temat i nadal jestem w kropce.Bo jesli czodzi o kompa to chyba od ABS???A wlasnie jeszcze jedno co mnie trapi to czy trzeba by bylo planowac glowice zeby zwiekszyc sprezanie a jak to zrobie to zaplon tez trzeba przestawic.Czy poprzestac tylko na wymianie samego walka i kompa??
[ Dodano: 05 Kwi 2010 12:52 ]
i jak ustawic po wymianie walka rozrząd bo pasesk tez musze wymienic na czasie wiec pomyslalem ze moglbym sie pobawic.
[ Dodano: 05 Kwi 2010 12:52 ]
i jak ustawic po wymianie walka rozrząd bo pasesk tez musze wymienic na czasie wiec pomyslalem ze moglbym sie pobawic.
- PinguVanEx
- Mały gagatek
a znacie jakies mody do AEE ?
Golf III Tuned by Pingu -> viewtopic.php?f=88&t=324862" onclick="window.open(this.href);return false;
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja mam takie pytanie.Są moze jakies kolektory firmowki do PF?Bo wyczytalem tylko o przerobce kolektora od Audi.
Ostatnio zmieniony wt cze 22, 2010 21:36 przez stonebridge69, łącznie zmieniany 1 raz.
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czy PF z tlokami od 16V(pewnie 1. i walkiem od PG ma prawo wogole prawidlowo chodzic?Pytam bo mam do kupienia taki silnik i gosc sie zarzeka,ze te graty sa w srodku.Aha i jeszcze cos bredzi,ze to ma ok 130KM(w co watpie).
Ostatnio zmieniony wt lip 06, 2010 23:51 przez stonebridge69, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
bedzie to dzialac , tylko pewnie beznzyna q16 bedzie potrzebna i inny walek niz PG, bo st. spr bedzie z 13:1 a moze nawet 14 , 16V ma plaskie tloki wiec wiadomo o co chodzi.
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 20:33 przez spawacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213