Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
możesz mi wierzyć rzędowa szóstka nie robi wrażenia... V8 lub V12 jest się czym zachwycać... rzędową szóstkę o pojemności 4 litrów masz też w Jeep'ie Cherokee a nikt się tam tym silnikiem nie "podnieca" ... oczywiście piszę tu o ludziach, którzy mieli styczność z takimi silnikami bo ludzie co jeżdżą matizami lub SC to dla nich 2L to już jest kosmos pojemność. Co do Jaguara to fajna fura... ale ja bym wolał coupe .Michaś_1977 pisze:rzędowa szóstka o pojemności 4 litrów
Michaś_1977, jak tam idą prace przy naprawie golfa??
Oj robi wrażenie robi.możesz mi wierzyć rzędowa szóstka nie robi wrażenia...
Rzędowa szóstka ma niesamowity odgłos ale pewnie o tym już wiesz . W BMW M3 też masz straight six engine a są to jedne z najlepszych silników jakie świat widział. Może w Jaguarze nie są one najlepsze i wiadomą rzeczą jest że dużo większe wrażenie robi V12 ale R6 też jest niczego sobie
"Lamborghini to esencja wszystkiego, co sprawia, że samochody są interesujące, ekscytujące i cudowne. A my musimy je za to kochać" Jeremy Clarkson
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=458308 Mk2 WOB Edition by lukas640
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=458308 Mk2 WOB Edition by lukas640
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Niestety na razie stoi,tak jak go przywiozłem...do warsztatu ustawiła mi się kolejka z której muszę wybrnąć,ale najważniejsze,że udało się go naciągnąć.Teraz już będzie z górki...szkoda tylko,że muszę jeszcze raz robić to,co nie tak dawno robiłemmarcinas1983 pisze:Michaś_1977, jak tam idą prace przy naprawie golfa?
Będzie jeszcze śmigał i niejedno nowsze/lepsze autko objedzie
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
O.K.tovdi1 pisze:jakbyś coś potrzebował jeszcze z części to wal do mnie, akurat trafił mi się golf drugi z dieslem na części
Dzięki za miłe słowa i wsparcie jbs-78,jbs-78 pisze:I to lubię dzialaj bo powiem Ci ze bardzo się zmartwiłem twoim wypadkiem.
Śledzę temat cały czas.
W tym tygodniu elementy "rzucę w podkład"
Wczoraj dokonałem małego zakupu,żeby mieć czym robić aktualizacje w temacie,bo Canon roztrzaskał się razem z autem...
Szczerze powiedziawszy to się troche pospieszyłem,bo po zakupie zauważyłem na aledrogo,że jego młodszy brat ma 12 mega i jest raptem 40 zeta droższy...ale do warsztatu cudów mi nie trzeba
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Odświeżam
Dzisiaj wreszcie wziąłem się za swojego rozbitka
Niestety okazało się,że w mojej masce oprócz zawiniętego rantu,urósł jeszcze brzuch i postanowiłem wybrać się na zakupy.
Pojechałem na szrot gdzie można kupić wszystko za śmieszne pieniądze,a miałem tam też zaklepane zwrotnice z heblami od Passata B2
Za to wszystko dałem 100
Jak widać ten kto odkładał mi te zwrotnice,rzucał na szkołę kamieniami,ale to szczegół...
Następnie zabrałem się za czyszczenie komory silnika
Czerwona na rdzę...
Baranek...
Na koniec baza i lakier,żeby ładnie było
Wypiaskowałem i pomalowałem wzmocnienie...
...oraz wahacz
Tokarz przywiózł mi felgę,która była jeszcze raz napawana i toczona
Szpachla czyni cuda,więc pozostałe ubytki to właśnie ona wypełni
Jutro działam dalej,a od poniedziałku mam mieć pracownika,więc będzie robił inne graty,a ja będę mógł się skupić na na Golfiku
CDN...
Dzisiaj wreszcie wziąłem się za swojego rozbitka
Niestety okazało się,że w mojej masce oprócz zawiniętego rantu,urósł jeszcze brzuch i postanowiłem wybrać się na zakupy.
Pojechałem na szrot gdzie można kupić wszystko za śmieszne pieniądze,a miałem tam też zaklepane zwrotnice z heblami od Passata B2
Za to wszystko dałem 100
Jak widać ten kto odkładał mi te zwrotnice,rzucał na szkołę kamieniami,ale to szczegół...
Następnie zabrałem się za czyszczenie komory silnika
Czerwona na rdzę...
Baranek...
Na koniec baza i lakier,żeby ładnie było
Wypiaskowałem i pomalowałem wzmocnienie...
...oraz wahacz
Tokarz przywiózł mi felgę,która była jeszcze raz napawana i toczona
Szpachla czyni cuda,więc pozostałe ubytki to właśnie ona wypełni
Jutro działam dalej,a od poniedziałku mam mieć pracownika,więc będzie robił inne graty,a ja będę mógł się skupić na na Golfiku
CDN...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nikt mi nie chce sprzedać samej łapy...każdy chce razem ze skrzynią pogonićmarcinas1983 pisze:ta łapa to ładna rzeźba... jak najszybciej ją zmień na taką w całości...
Fachura,co mi to spawał,mówił,że mocno wtopił,że nie takie rzeczy spawał i że ma wytrzymać.
Tak czy srak szukam i jak znajdę,to na pewno wymienię
Michaś no powiem Ci, że działasz ostro komora ładnie ogarnięta, gratki ze szrota też fajne Co do felgi to miałem wątpliwości kiedyś, żeby szpachel kłaść na felgi, ale sam się przekonałem do tego jak to mówisz "szpachla czyni cuda"
Czekam na kolejny up i w ogóle to czekam na pierwszy wyjazd po stłuczce
Czekam na kolejny up i w ogóle to czekam na pierwszy wyjazd po stłuczce
Ostatnio zmieniony sob lip 24, 2010 10:45 przez kubcor, łącznie zmieniany 1 raz.