Wymiana filtru paliwa [MK3 1.9 TDI] [poradnik fotostory]
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Po co fotki? Wszystko jest jasno opisaneel_ninio pisze:Niestety zdjęć już nie ma ? mógłbym prosić o ponowny upload ?
Niethe_fect pisze:czy odlaczajac przewody nie walnie mi paliwem z nich?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
-
- Mały gagatek
-
- Użytkownik
Ja zalewam w ten sposób, że podłączam do króćca którym ropka dopływa przeźroczysty wężyk kupiony za grosze w motoryzacyjnym, w aptece kupiłem największą strzykawkę jaką mieli, na drugi króciec zakładam też taki wężyk a drugi koniec tego wężyka wkładam np. do butelki. Strzykawką nabieram z bańki ropę, podłączam pod wężyk założony do dopływu i wlewam paliwko do filtra. Nabieram tyle razy (u mnie to było 4 lub 5 razy, zależy od wielkości strzykawki), aż paliwko poleci z drugiej strony filtra wężykiem do butelki. Następnie zakładam wężyki oryginalne, zapalam i chodzi, ewentualnie może zgasnąć, ale następne odpalenie i musi chodzić. Kiedyś, jak pierwszy raz wymieniałem filtr paliwa, wlałem ropkę przez ten otwór po zaworku, potewm nie mogłem odpalić, aż żal było rozrusznika i akumulatora. Ale teraz nie ma problemu, u syna w MK III AFN robiłem tak samo i palił bez problemów.
Myślę, że już dokładniej nie można wytłumaczyć, więc życzę powodzenia
Myślę, że już dokładniej nie można wytłumaczyć, więc życzę powodzenia
Witam,
Ja mam tylko pytanko co do ceny.. Bo wlasnie ogladam takie filtry w intercarsie i widze np. praktycznie identyczny oczywiscie tej samej firmy i tez do silnika 1.9 tylko ze kosztuje 190 zl o co tu chodzi ??aaa i czy jak zaloze taki jak Autor tematu to czy bedzie śmigać??Ja mam 1.9 alh
Pzdr
Ja mam tylko pytanko co do ceny.. Bo wlasnie ogladam takie filtry w intercarsie i widze np. praktycznie identyczny oczywiscie tej samej firmy i tez do silnika 1.9 tylko ze kosztuje 190 zl o co tu chodzi ??aaa i czy jak zaloze taki jak Autor tematu to czy bedzie śmigać??Ja mam 1.9 alh
Pzdr
Ostatnio zmieniony pt lis 27, 2009 12:39 przez bazone, łącznie zmieniany 1 raz.
Autor tematu ma filtr do Golfa III, do IV jest trochę większy (dłuższy). Ja mam wprawdzie silnik ASV a ty ALH, ale napewno masz taki sam jak ja, więc podam ci jakie symbole masz kupić; MANN -WK 853/3x albo KNECHT - KL147D. Lub odpowiednik BOSCH - w sklepie ci dobiorą. Odradzam FILTRON-a, słyszałem o nich niezbyt pochlebne opinie, ale powtarzam, słyszałem, sam nigdy nie zakładałem. A ta cena to chyba z kosmosu, połowę z tego. Pozdrawim.
Ostatnio zmieniony pt lis 27, 2009 20:21 przez Ryszardo, łącznie zmieniany 1 raz.
heh ja glupi.... Myslalem, ze to mozna jakos zmiksowac bo podobne silniki no trudno.. Dziekuje bardzo za pomoc aaa naprawde dziekuje bo pytalem wlasnie w sklepie o te lepsze oczywiscie drozsze zarazem, a filtron 62 zl chyba i wciskali mi, ze to obojetne co tam wsadze a tez uwazam ze warto kupic lepszy...
-
- Użytkownik
Oring do filtra paliwa
Czy jak kupie knechta kl 75 to o-ring dostane w komplecie czy gdzieś będę musiał jeszcze za nim łazić??:)
Bastek