Chwilowy notlauf w 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chwilowy notlauf w 1Z
Bardzo rzadko, ale mam taki objaw, że przy szybszej jeździe np. podczas wyprzedzania, gdzie trzeba przyśpieszyć - w momęcie kiedy na obrotomierzu jest ok. 3000 obrotów silniczek lubi się tak lekko zadławić dosłownie na jakąś sekunde (jakby jakaś przerwa chwilowa - notlauf ??) i dalej normalnie ciągnie - idzie nawet do tych 190, żadnych więcej problemów - zdarza się to raczej sporadycznie i zawsze powyżej tych 3000 obrotó, ale jednak niepokoi mnie to - miał ktoś coś podobnego ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt kwie 08, 2008 18:15 przez Razal, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Mój szwagier miał taką przypadłosć w audi B4 (przerywał na sekundę i jechał dalej) czasami raz czasami kilka generalnie temat się pogłebiał) symbolu silnika nie znam.
Po wymianie sterownika pompy było to samo. Dopiero wymiana sterownika silnika były efekty i poprawę (podobnie zresztą jak podmianka strownika pompy, gdzie przez jakiś czas było lepiej a potem przerywanie wróciło), jednakże niedługo potem sprzedał auto, także pewności na 100% nie ma że to był streownik silnika.
Po wymianie sterownika pompy było to samo. Dopiero wymiana sterownika silnika były efekty i poprawę (podobnie zresztą jak podmianka strownika pompy, gdzie przez jakiś czas było lepiej a potem przerywanie wróciło), jednakże niedługo potem sprzedał auto, także pewności na 100% nie ma że to był streownik silnika.
[url=http://www.toyotaklub.org.pl]TKP[/url]
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
Corvax dzięki za rade - jeszcze jak byś mógł to powiedz jak to przeczyścic - wystarczy tam zaingerować jakąś szmatką czy powietrzem, a może jeszcze jakoś inaczej ??Corvax pisze:Razal, tak dla swietego spokoju wyjmij N75 i przeczysć go - byc moze jest zapackany olejem
Z góry dzięki...
P.S. Dzisiaj kilka razy przyśpieszyłem mocniej i nic się nie powtórzyło - jeszcze myślę, czy to nie aby od paliwa może ... N75 przeczyszcze - dzięki za rady...
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
zdejmij go i obejrzyj jak nie jest zapocony olejem to nie ruszaj - mi ostatni mechanik przeczyscił jakimś siuwaksem w spreju a potem przedmuchalismy kompresorem na niewiele to pomogło bo chyba znowu mam notlauf - czas rozejrzec sie za nowym N75 bo mój juz dawno przestał cykac
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
CykCykCyk
Dzisiaj sprawdzałem - N75 Cyka - jak narazie nie miałem żadnego zaniku w przyśpieszaniu od ostatniego razu (który był co prawda w trasie) - niedługo jade też w trase to go przegonie i zobaczę jak się zachowuje.
Pozdrooo
Pozdrooo
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
1. cykanie nie ma nic do dzialania zaworka
2. raczej nie da sie go wyczyscic
3. sprzawdz wszystkie trzy wezyki na calej dlugosci idace do niego czy nie sa przetarte czy przedziurawione bo moga powodowac objawy takie jak uszkodzony zaworek
2. raczej nie da sie go wyczyscic
3. sprzawdz wszystkie trzy wezyki na calej dlugosci idace do niego czy nie sa przetarte czy przedziurawione bo moga powodowac objawy takie jak uszkodzony zaworek
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
Ściągnij podszybie od strony pasażera i zobacz w jakim stanie jest przewód powietrza idący (od dolotu turbiny??) do komputera - tam często w okolicy filtra kabinowego jest DUŻŻŻŻŻO śmieci i brudu w którym stoi woda - i wąż w tym leży - potem trafia go .... i potrafi popękać ... Też objaw podobny ..
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
N-75 jest to elektrozawor sterujacy praca turbiny, znajduje sie w lewej czesci komory silnika miedzy filtrem paliwa a filtrem powietrza, ida do niego trzy wezyki i jedna wtyczka
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535