jak wyłaczyc brzeczek oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak wyłaczyc brzeczek oleju
jak w temacie, jak jade jest to irytujace, odłaczyłem kabelki od czujników, ale i tak po przejechaniu jakiegos kilometra brzeczy przy połaczeniu ic ze soba taksamo prosze o jakies konkretne rady jak to wyłaczyc (temat przyczyny był wałkowany na innym temacie, wiec odpowiedzi typu sprawdz sprawdz filtr itp bardzo niemile widziane)
-
- Nowicjusz
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie wiem jak jest w GOLFIE II ale w nowszych silnikach jeden z czujników to czujnik dynamicznej kontroli ciśnienia ,czyli tzw.zwierny który po odpaleniu zwiera styki i są one zwarte do momentu kiedy ciśnienie oleju nie spadnie poniżej 0,9 bara.Kiedy ciśnienie spadnie poniżej 0,9 bara lub czujnik po prostu się uszkodzi to rozwiera styki i włacza się brzęczyk .I teraz reasumując ; jak chcesz żeby ci nie brzęczało musisz kabelek od tego czujnika zewrzeć do masy .Ale ja bym najpierw sprawdził ciśnienie oleju ,bo trzeba usunąć przyczynę a nie skutkikrissst pisze:jak jade jest to irytujace, odłaczyłem kabelki od czujników, ale i tak po przejechaniu jakiegos kilometra brzeczy przy połaczeniu ic ze soba taksamo prosze o jakies konkretne rady jak to wyłaczyc (temat przyczyny był wałkowany na innym temacie, wiec odpowiedzi typu sprawdz sprawdz filtr itp bardzo niemile widziane)
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2010 09:55 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018