[MK2] Montaż klimatyzacji do 1.6 D od czego zacząć ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam zakupiłem z allegro klimatyzacje do golfa II niby z diesla i teraz moje pytanie brzmi co jest potrzebne do zainstalowania takiej klimy ? nie znalazłem tematu który by to dokładnie opisywał. Na pewno znajdzie się ktoś na forum koto dysponuje wiedzą schematami na ten temat. A może ktoś już to przerabiał....
Przydał by się na początek dokładny opis części.
Pozdrawiam AXELGRY
Przydał by się na początek dokładny opis części.
Pozdrawiam AXELGRY
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wiesz że freon do mk II został wycofany i nie nabijesz juz nim klimy, zacznij od tego na jaki czynnik da się przerobić klimę bo do tego sa troche inne graty
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- xxxGlaDxxx
- ...
klima
Kolega marcinas1983 odpisał mi apropos tej dziury " musisz wyciąć prostokątny otwór na rurki do klimatyzacji, na dole nad nogami pasażera zrobić otwór na odpływ wody skraplającej się w klimie latem, oraz jeszcze jeden otwór do przykręcenia nagrzewnicy"
Nie ma na forum osoby która posiada klimę w mk2 ? Fajnie by było jak by cyknęła jakieś fotki. Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi .
Nie ma na forum osoby która posiada klimę w mk2 ? Fajnie by było jak by cyknęła jakieś fotki. Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi .
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2010 09:31 przez axelgry, łącznie zmieniany 1 raz.
- xxxGlaDxxx
- ...
- Johnny_GTI
- Nowicjusz
witam wszystkich rowniez przymierzam się do montażu klimy tyle że do mk II 1.8 PF i mam pytanie odnosnie akumulatora podciśnienia czy wystepuje on seryjnie w ori klimie poniewaz w moim zestawie z golfa us z 90 r nie ma go i nie wiem czy czasem go nie brakuje bo poza tym wyglada na to ze mam wszystko prosze o pomoc i o jakiekolwiek materialy zwizane z klima w mk II, schematy równiez mile widziane
- sarisman12310
- Mały gagatek
Tematy związane z klimatyzacją do MK II w dieslu.... ciężki temat.
Koledzy orientujecie czym rożni się kompresor SD 508 a 709? i czy podejdzie 508 do diesla?
Jestem na etapie zbierania gratów pod klime do swojej dwójeczki.
Koledzy orientujecie czym rożni się kompresor SD 508 a 709? i czy podejdzie 508 do diesla?
Jestem na etapie zbierania gratów pod klime do swojej dwójeczki.
Czarna strzała w klekocie
MK II viewtopic.php?p=3355918#3355918" onclick="window.open(this.href);return false;
Aktualnie GTDJRIC
MK II viewtopic.php?p=3355918#3355918" onclick="window.open(this.href);return false;
Aktualnie GTDJRIC