g60 jaka skrzynia
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
g60 jaka skrzynia
witam,mam pytanko.a mianowicie chcemy wrzucic do golfa mk1 silnik g60.jaka skrzynie wsadzic najlepiej zeby wszystko gralo a przedewszystkim podeszlo bez problemu.czy skrzynia orginalna z golfa mk1 1.8 gti(112KM)(oznaczenie 7G)bedzie pasowala do g60.prosze o pomoc.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 07:28 przez martinezko, łącznie zmieniany 1 raz.
i love VW
-
- Ma gadane
- Kontakt:
da sie to zalozyc na twoja skrzynie jezeli zmienisz sprzeglo i zamach (zostawisz 112 ps)
bedzie to dzialac ale to sprzeglo (male 1,8) ciezko znosi silnik g60 wiec potem mozesz miec problemy ze uslizgiwaniem sie i szybkim zuzyciem , nie polecam
najlepiej to zalozyc na skrzynie z g60 , sterowanie mozna zrobic linka jezeli chcesz ominac hydrauliczne sterowanie , przespawac dwie lapy lub kupic na ebay byly o tym tematy , poloski z mk1 gti moga zostac , przeguby 100 mm srodkowe
bedzie to dzialac ale to sprzeglo (male 1,8) ciezko znosi silnik g60 wiec potem mozesz miec problemy ze uslizgiwaniem sie i szybkim zuzyciem , nie polecam
najlepiej to zalozyc na skrzynie z g60 , sterowanie mozna zrobic linka jezeli chcesz ominac hydrauliczne sterowanie , przespawac dwie lapy lub kupic na ebay byly o tym tematy , poloski z mk1 gti moga zostac , przeguby 100 mm srodkowe
Kożystając z okazji... mam VW Corrado G60 i czeka mnie kompletny remont silnika. Moja skrzynia na 100% nadaje się na złom nie będę opisywał objawów ale zaufany diagnosta/mechanik stwierdził - wymiana, i tu pytanie czy jakaś skrzynia bardziej dostępna niż od silnika PG pasuje bez przerabiania (mam na myśli jakiś nowszy model VW)?
podbiję temat bo czeka mnie to samo co u kolegiŻółty pisze:Kożystając z okazji... mam VW Corrado G60 i czeka mnie kompletny remont silnika. Moja skrzynia na 100% nadaje się na złom nie będę opisywał objawów ale zaufany diagnosta/mechanik stwierdził - wymiana, i tu pytanie czy jakaś skrzynia bardziej dostępna niż od silnika PG pasuje bez przerabiania (mam na myśli jakiś nowszy model VW)?
-
- Użytkownik