potrzebna porada w sprawie montżu sprężyn
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
potrzebna porada w sprawie montżu sprężyn
niedawno otrzymałem w spadku sprężyny ta technix -60/40 sprawa jest tego typu nie pasują z przodu talerzyki a z tyłu są dobre ...jest jakąs mozliwosc dokupienia szerszego talerzyka który bedzie pasował czy jak..? z tyłu porostu ostatni zwój jest jest wąski a z przodu szerszy i ten z przodu nie pasuje ... sorka za takie głupie pyt ale nie jestem akurat w temacie ...jesli istnieje jakas mozliwosc dokupienia to prosiłbym o jakis link albo namiar lub cos w tym stylu.. z góry dzięki..
i jeszcze jedno znajomy powiedział ze sprężyny bez problemu powinny podejść do MKII jak i MKIII
i jeszcze jedno znajomy powiedział ze sprężyny bez problemu powinny podejść do MKII jak i MKIII
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 17:53 przez Pita8821, łącznie zmieniany 1 raz.
Pita8821, dla jasności, talezyki górne są takie same dla sprężyn w mk2 i mk3 do rocznika bodaj 94, później jest zmiana. Problemu nie ma bo talerzyki w cenie 15-20 złotych kupisz w każdym sklepie z częściami do VW.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Po prostu musisz pomierzyć No bo inaczej to jak na pałę , czy pasuje czy nie ..Tu możesz zapytać sprzedawcę to ci poda wymiar bo jest to ORI talerzyk http://allegro.pl/item1104135723_vw_gol ... rezyn.html Z resztą podaje w aukcji wymiarPita8821 pisze:nie orientujecie sie czy ktoś z forum miałby takie coś na sprzedaż
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 18:25 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Talerzyki stary nowy typ jest taki sam z tego co piszą .A cena talerzyka szt.. to około 40żł. w ASOmate64 pisze:mk2 i mk3 do rocznika bodaj 94, później jest zmiana
[ Dodano: 19 Lip 2010 18:35 ]
Pita8821, no to kupuj!!bo ja za talerzyk w Skodzie zapłaciłem 39 żl za szt. A w aso VW drożejPita8821 pisze:zmierzyłem i te były by w sam raz...
a czytasz dokładnie?Rafał 21 pisze: Talerzyki stary nowy typ jest taki sam z tego co piszą
allegro pisze:MODEL: Vw Golf III GTI / VR6 / 16V ,
Vw Vento GTI / VR6 / 16V ,
Vw Corrado VR6 / 16V
Seat Toledo typ 1L rocznik 1993 - 1998
Model do lipca 1994r ( wersja z dużym górnym zwojem sprężyny przedniej )
Pita8821, to są talerzyki obnizające -10mm, czyli na przodzie będziesz miał -70 w sumie.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
mate64, słusznie prawisz ! Ja sie zasugerowałem wypowiedziami innych [nie warto ] Ale poszukałem różnic http://images24.fotosik.pl/134/be108578b390fcddmed.jpg Z resztą o ten talerzyk z allegro chodzi kol.Pita8821,mate64 pisze:a czytasz dokładnie
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 21:49 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
oprócz talerzyka będziesz musiał wymienić także poduszki z łożyskami amortyzatorów oraz dać nowe nakrętki na talerzyk bo stare są inne i nie będą pasowały
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
bylo bylo bylo
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !