Witam jako iż jestem nowym forumowiczem to na wstępie wszystkich witam.
Tydzień temu kupiłem golfa IV 1,4 16v 98R i był w nim uszkodzony alarm (jakiś uniwersalny) i postanowiłem założyć nowy i po przeczytaniu wielu postów na ten temat nie mogę dotrzeć do informacji w jaki sposób uzyskać impuls zamykania drzwi bo otwieranie juz mi działa.
Oczywiście na wyposażeniu posiadam moduł komfortu z domykaniem szyb po przekręceniu kluczykiem.
Moja wiązka w drzwiach nie posiada kabli o kolorach żółto-niebieski, zielono-czerwony z tego co wiem do podłączenia tego.
Mogę prosić o jakąś pomoc w tej sprawie ? Gdzie szukać tych kabli?
centralny zamek pod moduł komfortu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kondzio631
- Mały gagatek
- kondzio631
- Mały gagatek
podpiąłem się w to miejsce co był poprzedni ale tylko otwiera i nie zamyka...greg pisze:skoro był jakiś alarm to przecież był podłączony żeby zamykał i otwierał - trafiłeś z otwieraniem w którym miejscu
a co do tej biegunowości to jaka ona jest w mkIV ? plusowa ? bo u mnie da się to zmieniać z tego co widze na schemacie
- kondzio631
- Mały gagatek
to jutro będe dalej kombinował
dodam też że poprzedni był podpięty pod wiązkę w drzwiach przy silniczku od szyb jeśli się nie mylę ....
[ Dodano: 22 Lip 2010 12:12 ]
może ktoś pomóc w sprawie tego centralnego ?
dodam że mam moduł komfortu na jedną wtyczkę(niebieską)
otwieranie działa a z zamykaniem nie mogę dojść do ładu .....
dodam też że poprzedni był podpięty pod wiązkę w drzwiach przy silniczku od szyb jeśli się nie mylę ....
[ Dodano: 22 Lip 2010 12:12 ]
może ktoś pomóc w sprawie tego centralnego ?
dodam że mam moduł komfortu na jedną wtyczkę(niebieską)
otwieranie działa a z zamykaniem nie mogę dojść do ładu .....