Nowe dane do licznika (stare znikły)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nowe dane do licznika (stare znikły)
Witam, mam problem z moim licznikiem... a mianowicie kiedys pod praca zostawilem przypadkowo zapalone swiatla w aucie i rozladowalo mi caly akumulator, oczywiscie odpalilem auto na kablach i caly czas jezdze. Ale od tego czasu moj głowny dystans pokazuje same kreski, czyli sie skasowal, dziala tylko ten dystans okresowy, ktory mozna kasowac... Jak mam wprowadzic informacje do licznika, aby mi nie pokazywalo kresek?
Welug mnie te dane juz nie istnieja i trzeba je wpisac... moze jest jakis trik? Wiem napewno ze gdy trzymasz guzik do zerowania dystansu przy zalaczonym zaplonie... i trzymajac dalej wylaczysz zaplon... to licznik wchodzi w jakies MENU gdzie jest do wybory IN 01, IN 02 lub DEL... ale nic poza tym... nawet gdy sie to zmieni to i tak po zalaczeniu zaplony wraca do kresek Co to w ogole za MENU?
Welug mnie te dane juz nie istnieja i trzeba je wpisac... moze jest jakis trik? Wiem napewno ze gdy trzymasz guzik do zerowania dystansu przy zalaczonym zaplonie... i trzymajac dalej wylaczysz zaplon... to licznik wchodzi w jakies MENU gdzie jest do wybory IN 01, IN 02 lub DEL... ale nic poza tym... nawet gdy sie to zmieni to i tak po zalaczeniu zaplony wraca do kresek Co to w ogole za MENU?
o te kreski chodzi ci o komputer MFA ? bo jak ci sie wyczerpal akumulator to wszystkie dane z pozycji 1 i 2 ci sie wykajowaly. A IN01 IN 02 ,OEL to sa inspekcje serwisowe ktore nastawiasz wedlug wlasnych upodoban.I Menu jest do ustawiania przebiegow insekcji a kanal 4 menu to cyfrowy obotomierz.
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
Witam ponownie, niestety Ci nie powiem czy to komputer MFA gdyz sie na tym nie znam Kreseczki pokazuje mi na wyswietlaczu pod predkosciomierzem, obok mam duzy analogiczy zegar, wiec obrotomierza nie mam. Akumulator byl wyperpany i pewdnie dane te sie usunely. Mnie tylko interesuje jak je na nowo wpisac.
Ps. Mam dostep do kabla jak i oprogramowania VAG-COM w jezyku polskim... Idzie to przez komputer ustawic? I w jaki sposob? Pozdrawiam
Ps. Mam dostep do kabla jak i oprogramowania VAG-COM w jezyku polskim... Idzie to przez komputer ustawic? I w jaki sposob? Pozdrawiam
Właśnie przeczytałem, że poprzez vag nie ma dojścia do zegarów w tych rocznikachDemonsko pisze:Witam ponownie, niestety Ci nie powiem czy to komputer MFA gdyz sie na tym nie znam Kreseczki pokazuje mi na wyswietlaczu pod predkosciomierzem, obok mam duzy analogiczy zegar, wiec obrotomierza nie mam. Akumulator byl wyperpany i pewdnie dane te sie usunely. Mnie tylko interesuje jak je na nowo wpisac.
mam podobny problem ale w Passacie B4
Dzięki
Re: Nowe dane do licznika (stare znikły)
Jezeli masz dystans glowny i okresowy to masz MFA, na manetce jest przełacznik 0-1-2-0. Przesuniecie i przytrzymanie do pozycji 0 kasuje przebieg tymczasowy lub okresowy.
To co piszesz IN01 IN02 OEL to inspekcje , do nich jest kombinacja zaplon i jeden z przyciskow zegara . Nie wiem czemu piszesz ze trzeba trzymac guzik do zerowania dystansu.
A wracajc do tych przebiegow to ich nie przywrocisz.
tu masz wiecej na temat inspekcji http://www.rydzu.pl/index.php?option=co ... 0888b47a27
To co piszesz IN01 IN02 OEL to inspekcje , do nich jest kombinacja zaplon i jeden z przyciskow zegara . Nie wiem czemu piszesz ze trzeba trzymac guzik do zerowania dystansu.
A wracajc do tych przebiegow to ich nie przywrocisz.
tu masz wiecej na temat inspekcji http://www.rydzu.pl/index.php?option=co ... 0888b47a27
no przeciez kolega pisze o tym globalnym przebiegu i kasowalnym co są pod prędkościomierzem, jest to niezleżne od mfa bo przeciez jest na drugim wyśiwetlaczu(pod obrotkiem). może być ze sie wyswietlacz popsuł słyszałem że taki możńa kupic za 30zł
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
licznik
sprobujcie odłączyc na chwile akumulator...
jak nie pomoże przytrzymajcie wcisniety przycisk koło wyświetlacza i włączcie zapłaon potem puśccie przycisk i powiedzcie czy sie cos zmieniło?
jeżeli nie pomoże wtedy chyba trzeba bedzie zaopatrzyc sie w nowy licznik...
jak nie pomoże przytrzymajcie wcisniety przycisk koło wyświetlacza i włączcie zapłaon potem puśccie przycisk i powiedzcie czy sie cos zmieniło?
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 14:19 przez macbu, łącznie zmieniany 1 raz.
Macbu
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: licznik
zrobilem tak jak pisales i nic to nie zmienilo... jest tak jak bylo.. wiec chyba tylko pozostaje wymiana licznika;]macbu pisze:sprobujcie odłączyc na chwile akumulator...
Jest możliwość odzyskanaia - wpisania nowych ustawień. Rozbierasz licznik wylutowywujesz kostkę 24C32 (chyba taka jest tam) wsadzasz do programatora i wpisujesz nowe ustawienia zmieniając z hex na bin i wsio
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek