Spontaniczna ustawka forumowa i nie tylko
Spontaniczna ustawka forumowa i nie tylko
Ja:
LDA, T2 1,1 bara, zwiększona dawka.
Kumpel:
Fiat bravo 1.9 JTD 105KM seria
oraz gościnnie EnJoy z wirusowanym ASZ
Pierwsze podejście ja z bravo (dwa razy), bravo ze startu o długość z tyłu i tak praktycznie siedzi o długość półtorej za mną do konca.
ASZ z kreski, ja o długość przed nim (kolega trochę przypalił ) i dopiero koniec mojej dwójki wylatuje przede mnie na długość-dwie i zaczyna się się powoli oddalać i przy około 140 jest o dwie, trzy długości przede mną do konca.
Pozdro Seba
LDA, T2 1,1 bara, zwiększona dawka.
Kumpel:
Fiat bravo 1.9 JTD 105KM seria
oraz gościnnie EnJoy z wirusowanym ASZ
Pierwsze podejście ja z bravo (dwa razy), bravo ze startu o długość z tyłu i tak praktycznie siedzi o długość półtorej za mną do konca.
ASZ z kreski, ja o długość przed nim (kolega trochę przypalił ) i dopiero koniec mojej dwójki wylatuje przede mnie na długość-dwie i zaczyna się się powoli oddalać i przy około 140 jest o dwie, trzy długości przede mną do konca.
Pozdro Seba
Ostatnio zmieniony czw lip 22, 2010 23:42 przez człek, łącznie zmieniany 3 razy.
- xxxGlaDxxx
- ...
Dokładnie 1,05xxxGlaDxxx pisze:Na parcianej uszczelce 1.1 dmuchasz ? Gratki za killa ;D
Jak się wydmucha to zakładam metalową, żałuję że wcześniej nie założyłem przy ściąganiu głowicy. Tak to jest jak się słucha mechaników a nie chłopaków z forum
Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 16:35 przez człek, łącznie zmieniany 2 razy.
- xxxGlaDxxx
- ...
No to mechanicy sie nie popisali. Ja zbieram pieniążki na zrobienie metalowej uszczelki, kupno T3 albo K24 w ciekawym stanie i dopiero wtedy będę SB-eka modził Narazie do mk3 ida wtryski od ASV, także będzie czym depnąć na początek ;Dczłek pisze:Dokładnie 1,05xxxGlaDxxx pisze:Na parcianej uszczelce 1.1 dmuchasz ? Gratki za killa ;D
Jak się wydmucha to zakładam metalową, żałuję że wcześniej nie założyłem przy ściąganiu głowicy. Tak to jest jak się słucha mechaników a nie chłopaków z forum
- xxxGlaDxxx
- ...
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
ja też .BENITO pisze:BTW ja dmucham 1,5 bara i podejrzewam że mam seryjną uszczelkę. Grunt to deptać z rozwagą a można długo pojeździć.
k14. Sprzęgło 210mm daje radę już zrobiłem na nim ponad 6 tys km. U mnie po zwiększeniu dawki, ciśnienia na 1.5 bara, przelocie wydechu i IC większym niż ta pierdziawka od SB'ka wyszło 110KM i 217Nm. Ze sprzęgłem nie mam problemu żadnego, ale ja nie palę laczków w miejscu tylko autem jeżdżę normalnie . Mam filmik jak moje mk2 się zbiera z dwoma osobami, 3/4 baku ropy oraz trochę gratów w bagażniku... niestety kiepskiej jakościxxxGlaDxxx pisze:z T2 albo K14 dmuchasz 1.5 ? Odważny odważny ;D ile na 1.5 bara i większej dawce ma 0-100km/h ? I jak wygląda sprzęgło ? Są z tym jakieś problemy ?
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony sob lip 24, 2010 08:38 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 2 razy.
- xxxGlaDxxx
- ...
swojego czasu jak mialem SB na T2 1.4b na seryjnej uszczelce zrobiłem nim 40 tyś km nie raz ciągneło się przyczepę, ścigało się z innymi, seryjny mkIV ASZ nie dawał rady mi rady a sprzęgło dalej hula do teraz
Ostatnio zmieniony sob lip 24, 2010 13:32 przez bvw08, łącznie zmieniany 1 raz.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]