VR6 czy ABF
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VR6 czy ABF
Witam serdecznie
Koledzy mam mały problem z silnikiem, a rzecz w tym ze nie wiem jaki silniczek wstawić do swojego MK3 16v ABF czy VR6..... może mi ktoś doradzić....?? Będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
Koledzy mam mały problem z silnikiem, a rzecz w tym ze nie wiem jaki silniczek wstawić do swojego MK3 16v ABF czy VR6..... może mi ktoś doradzić....?? Będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
sam powinnieneś wiedzieć czy zależy Ci bardziej na ekonomi czy atrakcjach z jazdy.
2.0 ekonomiczne w ogóle nie jest a atrakcji więcej zapewni napewno vr6
z drugiej strony przeróbki budy pod vr6 też mogą okazać sie ponad oczekiwania.
vr6 to nowe sprzęgło, zdecydowanie droższe hamulce, poduszki silnika pewnie też nie wytrzmają dużo cięższego silnika, nie mam pojęcia jak przerobić trzeba będzie układ paliwowy i powietrzny ale sądzę że tutaj również wymieni się niemal wszystko
2.0 ekonomiczne w ogóle nie jest a atrakcji więcej zapewni napewno vr6
z drugiej strony przeróbki budy pod vr6 też mogą okazać sie ponad oczekiwania.
vr6 to nowe sprzęgło, zdecydowanie droższe hamulce, poduszki silnika pewnie też nie wytrzmają dużo cięższego silnika, nie mam pojęcia jak przerobić trzeba będzie układ paliwowy i powietrzny ale sądzę że tutaj również wymieni się niemal wszystko
kubik78, liczę się z tym że będzie całe zawieszenie do wymiany tylna belka hamulce itd... 2.0 ekonomiczniejsze jest niż vr6, z tym że vr6 ma 6 garów i to mu daje fajny dźwięk ale słyszałem właśnie że osiągi są bardzo zbliżone do siebie.
A mi konkretnie chodzi o to który silnik jest wytrzymalszy i lepszy w eksploatacji.
A odnośnie tych wszystkich zmian to chcę kupić jakiegoś golfika po dachowaniu albo po dzwonie byle nie z przodu i przełożyć wszystko
A mi konkretnie chodzi o to który silnik jest wytrzymalszy i lepszy w eksploatacji.
A odnośnie tych wszystkich zmian to chcę kupić jakiegoś golfika po dachowaniu albo po dzwonie byle nie z przodu i przełożyć wszystko
sean12, 2.0 16V T zrób i będzie lepsze niż VR6 a mniej robienia :)
Ostatnio zmieniony wt lip 27, 2010 13:01 przez Hz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt: