Zaciski przednie golf II - Wszystkie takie same?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam... Mam pytanie odnoszace sie do zaciskow przednik w golfie II... Cos nie chca odbijac prawdopodobnie sie cylinderek zacina beda raczej do wymiany i teraz mam problem jakie kupic bo na ukcjach nie ma wyszczegolnionych od jakich wersji one sa czy od 1.6 1.3 wiec rozumiem ze wszedzie sa takie same tak?? Ja mam 1.8 gti 256 chyba tarzcza... wentylowana. Bardzo prosze o pomoc z gory dzieki!
W mk2 były w sumie chyba 4 rodzaje hamulców, 239mm na zaciskach VW I oraz VW II, 256mm i 280mm. Do dwóch ostatnich chyba stosuje się te same zaciski (Girling/Lucas), różnią się tylko jarzmem, natomiast dwa pierwsze rodzaje zacisków nie będą do Twojego auta pasować. Musisz szukać Girlingów, najczęściej spotykane były w mk3 i passatach B3/B4, w mk2 stosunkowo trudno je spotkać.
Re: Zaciski przednie golf II - Wszystkie takie same?
aha ok ... dzieki za informacje juz cos wiem... no to nie lada wyzwanie mnie czeka... od mk3 nie bede kombinowal bo to pewnie nie beda znow pasowaly znajac zycie... heheh dzieki
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam
Czemu do wymiany ??
zacisk to proste urządzenie
jak się zacina to trzeba wymienić "gumki" i wyczyścić
jak coś się tam może zepsuć to tłok który też można kupić i wymienić na nowy jak zardzewieje
Takie moje zdanie, a robota prosta i wiesz co masz
Jak kupisz to i tak wypada wymienić gumki i wyczyścić
Pozdrawiam
Czemu do wymiany ??
zacisk to proste urządzenie
jak się zacina to trzeba wymienić "gumki" i wyczyścić
jak coś się tam może zepsuć to tłok który też można kupić i wymienić na nowy jak zardzewieje
Takie moje zdanie, a robota prosta i wiesz co masz
Jak kupisz to i tak wypada wymienić gumki i wyczyścić
Pozdrawiam
Somewhere in Nowhere
wsumie tez racja... no rozbiore to zobacze... jutro od rana sie za to biore... jak co napisze co tam w koncu zrobilem... pzdr
Jak odkręcisz zaciski to pilnuj żeby plyn z ukladu nie zlecial bo później to kosmos z odpowietrzaniem...