akurat z częściami to nieproblem... czy ktoś może przybliżyć przełożenie skrzyni szostki PD 1.9tdi są dwa symbole ale skleroza daje znaki chodzi mi głównie czy szostka ma dłuższe 1,2,3... czy może krótrze a szostka robi za nadbieg.Zależy mi na przyspieszeniu ale fajnie by było w trasie dać mu chwile odsapnąć na obecnej skrzynce przy 3tyś mam 140kM/h ale przy starcie na światłach pierwszy bieg służy do ruszenia dosłownie 3 do 5metrów na suchej czystej nawiezchni i szybka zmiana na dwujke pedał w podłoge trochę popiszczy trzeci bieg i już rajdowiec na pasie obok w nowej furce z 2.0tdi 170KM na DSG nie wieży w to co widzi wręcz jest w szoku...było pare nowych fur ze sporym zapasem mocy ale niestety stary połatany caddy2 poszło ostro do przodu Kolega 200konnym ARL nie może wyprzedzić caddy ,a ja latam na starym ori AFN sofcie.Proszę o przełożenia skrzyń nawet 5atek może coś wydukam żeby starty były lepsze i efektowniejsze może ktoś obcykany w temacie podpowie coś mądregocaro86wlkp pisze:stach47, akurat przy 6b było by mniej rzeźby niż przy GGU, tylko więcej trzeba było by zapłacić za skrzynie części i odpowiednie sprzęgło. jak poszukasz w FAQ jest mój opis jak sie montuje GGU i jest opis kolegi jaro jak sie montuje 6b w miejsce 5b.
część kierowców wo-ogóle nie używa mózgu przy poruszaniu sie po drodze a gdzie tu jeszcze myśleć o aucie.sagon pisze: Większość tych pseudo kierowców nie ma bladego pojęcia o użytkowaniu diesla,zwłaszcza zimową porą.
żeby nie robić OT jakie są rekordy mocy w VP i PD 1.9 jeżdżące przynajmniej jeden sezon?
zrobił ktoś więcej w VP niż aw69?
Pozory traktuj jak pułapkę
Co do mocy do moje AHU naprawde wiele znosi z 0.230 na pompce 11 leje się dobrzę bo batory z tyłu robi się ostry EGT jest extrem Lata już około 15tyś na tym setupie i nikomu niepopuszczam powoli bede konczył przeroby na wiekrzym turbo dolocie ze stali i wszystkiego zgraniem do sęsownej kupy cel zamierzony przyspieszenie wiec ma przyspieszać w pełnym zakresie obrotów,jeszcze trochę przemysleń i koniec grzebaniu w AHU bo lepsze jest wrogiem dobrego Tak mi sie marzy 200KM i 350-400NM ale lepiej się miło zdziwić niż niemiło rozczarować