Kable od halogenów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kable od halogenów
Witam!
Jakie są kolory przewodów przy wtyczkach do lamp halogenowych w zderzaku w ori wiązce w Mk3?
Pozdrawiam
Jakie są kolory przewodów przy wtyczkach do lamp halogenowych w zderzaku w ori wiązce w Mk3?
Pozdrawiam
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kable od halogenów
Szaro-żółte (zasilanie) i brązowe (masa).
No właśnie,
To dodam, że często "poniewierają" się, zwinięte wewnątrz przedniego zderzaka. Warto poszukać, bo wówczas mamy gotową instalkę.
No właśnie,
To dodam, że często "poniewierają" się, zwinięte wewnątrz przedniego zderzaka. Warto poszukać, bo wówczas mamy gotową instalkę.
Re: Kable od halogenów
Takie przewody są zakończone wtyczkami? Tzn. tylko podłączyć oprawy halogenów, czy coś trzeba jeszcze sztukować w okolicach zderzaka?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kable od halogenów
Może najpierw sprawdź czy masz te kable i będzie od razu wiedział jak są zakończone. Ktoś napisze że są wtyczki a się okaże że ktoś je odciął albo że nawet kabli nie ma...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kable od halogenów
W okrągłym złączu na chłodnicy mają być te przewody; jeśli nie wychodzą ze złącza, a tym bardziej jeśli doń nie przychodzą z pojazdu - trzeba kłaść na nowo.
Re: Kable od halogenów
Właśnie sprawdziłem i mam przewody do halogenów. Muszę jednak wtyczki założyć bo przewody są zakończone czymś dziwnym. Są to takie jakby piny kostki ISO, pazurki pomiędzy które wsuwa się płaską blaszkę stanowiącą drugą część złącza. Nie ma plastikowej obudwy wtyczki tylko luzem te piny zaizolowane sobie dyndały. Podmienie na ori ze szrotu i będzie dobrze. Ciekawe co poprzednik miał tam zamontowane.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kable od halogenów
Jeśli miał nie oryginalne lampy - musiał to spiąć a kostka była "nie-Volkswagenowska"; szkoda że tych kostek nie wrzucił do popielniczki, miałby Kolega bez kłopotu. Ja tak znalazłem kilka spinek