Kurde 1054 kg to chyba niezły wyniklovwelas pisze:oczywista sprawa a to wszystko za sprawa wagi.
No bo nie oszukujmy sie ale mk3 to nie najlzejsze auto

Kurde 1054 kg to chyba niezły wyniklovwelas pisze:oczywista sprawa a to wszystko za sprawa wagi.
No bo nie oszukujmy sie ale mk3 to nie najlzejsze auto
Trzeba do tego dodać mały moment obrotowy i to niestety jest faktmasa1988 pisze:Honda moze idzie dobrze z kreski bo jest lzejsza ale na predkosci to juz nie jest tak kolorowo
Jeździłem z tą samą hondą miała 90km, pojemność sam nie wiem 1,4 albo 1,5 i w skrócie powiem tyle że było równo, ale pewnie miłośnicy szmelcu z japonii pomyśleli by że żelazko powinno mnie wciągnąć nosemmasa1988 pisze:prawda, kiedys moim 1.8aam co ma w seri 75kucy mój miał z 80km i miałem sie okazje zmierzyc z civikiem 4generaci 1.4 albo 1.5 cos kołó 90kuca wiadomo z kreski lekko mnie zostawiał ale tylko przez 2 pierwsze biegi, na predkosci do go wsysłem przez dolot.
ad1. raczeh świeżakiem nie jest bo jest to jego 4 auto, a druga honda. Miał wcześniej prelude 2.2 i zamienił się za civica bo preluda była za ciężka i za dużo do roboty było, przy niej___GEN.KOTEK___ pisze:1) kierowca hondy "świeżak" skoro dopiero kupił auto, więc słusznie dał ciała, myślę, że będzie dobrym przeciwnikiem do kolejnych ściganek i trzeba być ostrożnym.----> " onclick="window.open(this.href);return false;
2) YIABOL- masz pojęcie o czym piszesz? Na przełomie lat 80/90 civic 1,3 miał fabrycznie 11s do setki(starsza lżejsza buda) ale i w nowszej generacji potrafią być bardzo szybkie----> " onclick="window.open(this.href);return false; (to już trochę pomodzone jakieś). Silniki 1,5 i 1,6 (seryjnie 8,8s do sety) już pominę milczeniem. Dlatego jeśli kolega nie załapie jakiegoś drzewka(nie życzę nikomu) to możesz się zbroić i dawać kolejne relacje z killi. Dodatkowo, upewnij się że ma jednostkę z oznaczeniem na bloku b2(90KM)....bo jak ma naprawdę b7(101KM), to już sobie lepiej odpuść albo kup 1,9 żeby było co podkręcać.
3) Błagam nie piszmy o motorach...popatrz na jakieś dane techniczne, gdybyś miał +100KM i napęd 4x4 to i tak by były baty. Jeśli staje się ze ścigaczem, to tylko z mocą 200+ lub 300+ (różne są i ścigacze) a start robi przy 100km. Objechać z miejsca zdrowego ścigacza (np R1coś chyba ok 7s....do 200km/h) to już trzeba montować wzmacniany fotel, bo chcę tym czymś kajta![]()
Kill jest killem, stawał bo chciał, a przegrał bo był słabszy i finito. Jak ktoś jest nowy i nieogarnia fury, ma kiepskie opony,beton w bagażniku itp...to żadne tłumaczenie. Stanął-chwała mu za to. Poległ-brava dla golfika. Startować ze słabszymi i pisać o killach, to chyba raczej nudne i o to chodzi, żeby coś teoretycznie szybszego złoić. To świadczy o kierowniku i "zdrowiźnie" jego furacza. Gratki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości