daniel1d pisze:poniżej 5s do setki jest już nieźle A z jakich obrotów ruszasz? DSG fajna sprawa jak by można było jeszcze z odcinki ruszać bez problemu to by dopiero było.Biegi zmienia szybko ale znów traci się przy starcie..Ciekawe jaki nm wytrzyma taka skrzynia..Co do spalania aut bo virusie to palą mniej jak się jeździ spokojnie.
Mimo to kosmos dzieli mnie od Twoich osiągów
DSG to porąbany kawałek softu jest, czasem pozwala wyżej startować, czasem niżej. Ale to TYLKO przy startach typu 1/4 mili. Czekam aż chłopaki z CS-a będą mieli sterownik do programowania DSG, to trochę pokombinuję. Chciałbym mieć start z poziomu 3.900-4.200 obrotów, z testów wychodzi, że jest optymalnie. Te 4,8 sekundy wykręciłem z 3.600 z launch control.
Byłem w ten weekend na profi torze samochodowym i tam DSG wygrało bezapelacyjnie. Szybkość zmiany biegu, trzymanie auta na gazie w zakręcie, ciągły moment na kołach - miód i miodzio. Rączki cały czas na kierownicy, o wiele lepsza kontrola w zakrętach, mogłem się skoncentrować na torze jazdy i optymalnym gazie. Jestem zachwycony!
MatthewG pisze:ślę, że na Golfinie taka felga będzie kozak Pytanie tylko jak będzie wyglądać jazda na polskich drogach z 19", mnie ten rozmiar strasznie kusi..
I tutaj smutna prawda. Zmieniam już trzecią oponę rozpieprzoną na 18" feldze. Na 18" masz 4 cm gumy do asfaltu. Na 19" 3,5 cm... U mnie z 19" felą byłaby już pewnie piąta opona...