Rozmiar łożyska
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- KemotZabrze
- Mały gagatek
Rozmiar łożyska
Witam, siedze teraz i zastanawiam się jak sprawdzić wielkość łożyska w Golfie. Co trzeba ściągnąć, żeby zmierzyć jego rozmiar? Chcę rano iść do garażu i uwinąć się z tym jak najszybciej. wystarczy odkręcić nakrętkę piasty? czy będę musiał wybijać sworzeń i końcówkę drążka? Wiem, najłatwiej sprawdzić rocznik, ale mam wbity 1995 wydaje mi się, że to będą te mniejsze sprzed '87r. ale przy tym aucie nic nie jest oczywiste
- Paweł Marek
- V.I.P.
Rozmiar łożyska
Kolego ja bym poszedł do sklepu i kupił oba rozmiary łożyska z zastrzeżeniem że jedno zwrócę, każdy sklep na to pójdzie. Po co sobie zaprzątać głowę.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- KemotZabrze
- Mały gagatek
Rozmiar łożyska
Paweł Marek, no niby jest to jakieś wyjście tylko, że do sklepu gdzie zawsze kupuje części, mam 15 km i niezbyt szczęśliwe połączenie autobusowe, a auto rozebrane. Wolałbym jednak podpowiedź jak sprawdzić jego rozmiar
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Rozmiar łożyska
KemotZabrze, najszybciej zmierzysz po wyjęciu przegubu z piasty.Wtedy stojąc w kanale oczyść ścianki zwrotnicy wokół łożyska i mierz,a wewnętrzną bieżnię,zmierzysz łapiąc za zarys piasty