Alarm się sam włącza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Alarm się sam włącza
Witam w moim golfie mk4 1.9 tdi mam problem z alarmem. Otóż po zamknięciu auta z pilota włącza się sam alarm, czasem parę chwil po zamknięciu a czasem po dłuższej chwili. Chciałbym zapytać co może być tego przyczyną co najpierw sprawdzić?.
Pozdawiam
Pozdawiam
Ostatnio zmieniony śr wrz 08, 2010 12:33 przez kutwica, łącznie zmieniany 1 raz.
- wariat12233
- Ma gadane
Re: Alarm się sam włancza
Vagiem jeszcze nie sprawdzałem ale sprawdzę, a co to są mikrowyłączniki i jak je sprawdzić?
- wariat12233
- Ma gadane
Alarm się sam włancza
wpisz w szukajke mikrowyłącznik zamka, temat rzeka
może z powodu któregoś alarm szaleje
może z powodu któregoś alarm szaleje
Szukałem pod maską tego czujnika ale nie mogę go znaleźć, gdzie on może być zlokalizowany w mk4?
W zamku maskikutwica pisze:Szukałem pod maską tego czujnika ale nie mogę go znaleźć, gdzie on może być zlokalizowany w mk4?
- wariat12233
- Ma gadane
Alarm się sam włancza
mały mikrowyłącznik w zamku maski, widać go gołym okiem, idz po kablachkutwica pisze:Szukałem pod maską tego czujnika ale nie mogę go znaleźć, gdzie on może być zlokalizowany w mk4?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm się sam włancza
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=283303" onclick="window.open(this.href);return false; - w tym temacie ktoś wrzucił fotkę mojego autorstwa ;]kutwica pisze:Szukałem pod maską tego czujnika ale nie mogę go znaleźć, gdzie on może być zlokalizowany w mk4?
Sprawdziłem ale niem w zamku maski żadnego czujnika. Zato zastanawiam się czy może coś w klapie bagażnika może być nie tak ponieważ nie świeci oświetlenie bagażnika mimo wymiany żarówki na nową i sprawdzenia przewodów w połączeniach miedzy klapą a autem. Jak sprawdzić taką krańcówkę ponieważ zdjąłem osłonę plastikową klapy bagażnika i jest tam wtyczka w zamku z trzema pinami mocno zaśniedziała, z zamka wystają trzy piny jak je ewentualnie sprawdzić miernikiem?
Pozdro
Pozdro
- trzeci5
- Forum Master
Witam podepne się do tematu bo mam ten sam problem ,ale alarm załąńcz mi sie sam po paru godzinach ,zaopserwowałem ze po otwarciu drzwi nie zapalają się lampki w środku auta ale po jakimś czasie samo się naprawiło i znowu po otwarciu drzwi lampki się zapalają.
A to że lampka bagażnika się nie zapala to wystarczy przeciścić w zamku mechanizm włącznika miałem to samo,pozdrawiam.
A to że lampka bagażnika się nie zapala to wystarczy przeciścić w zamku mechanizm włącznika miałem to samo,pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm się sam włancza
Czyli to nie jest oryginalny alarm...ustaw lampki w podsufitce tak żeby zapalały się przy otwarciu drzwi i jak alarm sam się włączy sprawdź czy lampki świecą w tym momencie, jak nie to obadaj czy światełko w bagażniku się świeci. Jeżeli żadne ze światełek się nie pali a alarm wyje to pozostaje sprawdzenie pozostałych czujników podłączonych pod alarm.kutwica pisze:Sprawdziłem ale niem w zamku maski żadnego czujnika
trzeci5, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false;
- wariat12233
- Ma gadane
Sprawdziłem vagiem i wyszły mi błędy:
00928
00929
00930
00931
00912
Czy to możliwe żeby błędy były we wszystkich czterech mechanizmach centralnego zamka, Przy czym przy błędach 00928, 00929 oraz 00912 była notka intermittent czyli chyba sporadyczne błędy. Przy wszystkich błędach pisało implausible signal
00928
00929
00930
00931
00912
Czy to możliwe żeby błędy były we wszystkich czterech mechanizmach centralnego zamka, Przy czym przy błędach 00928, 00929 oraz 00912 była notka intermittent czyli chyba sporadyczne błędy. Przy wszystkich błędach pisało implausible signal