Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Shmatan, pasuje. brac i zakladac.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Dzięki śliczne
A jeżeli to nie sprzęgło, to chyba roz**** tego mk4 siekierą... chrobocze na postoju, chrobocze w trakcie jazdy, milknie kiedy nacisne (chociażby lekko) sprzęgło, a teraz wracając do domu nie mogłem już w trakcie jazdy wrzucić biegu...
A jeżeli to nie sprzęgło, to chyba roz**** tego mk4 siekierą... chrobocze na postoju, chrobocze w trakcie jazdy, milknie kiedy nacisne (chociażby lekko) sprzęgło, a teraz wracając do domu nie mogłem już w trakcie jazdy wrzucić biegu...
Z cyklu - po wymianie sprzęgła i oleju w skrzyni
Złamana łapa od łożyska, zeszlifowane nity w tarczy, lub obwodowy w dwumasie na jakieś 3cm - po wymianie sprzęgło łapie ładnie na środku, nic nie trzęsie, biegi wchodzą idealnie (a było kiepsko... bardzo...), i czas do setki się poprawił polecam wszystkim taką zabawę, nawet jeżeli sprzęgło jeszcze działa - ja jestem zachwycony jazdą moim mk4
Założony zestaw 1z/abf/g60
Złamana łapa od łożyska, zeszlifowane nity w tarczy, lub obwodowy w dwumasie na jakieś 3cm - po wymianie sprzęgło łapie ładnie na środku, nic nie trzęsie, biegi wchodzą idealnie (a było kiepsko... bardzo...), i czas do setki się poprawił polecam wszystkim taką zabawę, nawet jeżeli sprzęgło jeszcze działa - ja jestem zachwycony jazdą moim mk4
Założony zestaw 1z/abf/g60
Nic więcej poza sztywnym kołem zamachowym, zestawem sprzęgła np. sachs i kompletu śrub nie potrzeba do montażu?
jest przeciez chyba ze 100 razy ze to stanowi zaly zestaw jednomasowy. Poprostu zestaw taki jak do silnika 1Z
Spoko spoko, wolę się upewnić żeby nie było jakiejś wtopy jak rozbiorę aut i nagle czegoś braknie
Poradzisz sobie
Ja w swojej V tce zamontowalem i smiga az milo
Ja w swojej V tce zamontowalem i smiga az milo
Moj Goferek :) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=293674
jagod, Jeszcze olej do skrzyni, jeżeli nie zmieniałeś - ori z ASO po vin'ie
Przejrzałem kilka tematów i albo nie ma albo przeoczyłem, dlatego pytam. Czy zamach od 2.0 8V ADY będzie pasował?
wojt255, nie wymieniałem osobiście, to nie wiem
paja, przeoczyłeś od ady nie podejdzie - jedynie 1z, abf (też 2.0, ale 16v), i g60. Napisze żeby ktoś się nie przejechał - od vr6 też nie pasuje!
paja, przeoczyłeś od ady nie podejdzie - jedynie 1z, abf (też 2.0, ale 16v), i g60. Napisze żeby ktoś się nie przejechał - od vr6 też nie pasuje!
Re: Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Shmatan pisze:wojt255, nie wymieniałem osobiście, to nie wiem
Nie pasuja te poza 1z i ABF bo maja inne mozcowania do walu. Tak jak np zamach od T4 moglby podejsc bo srednice te same, docisk i tarcza ale na wale jest nie 6 a 8 srub.