światła drogowe a halogeny

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pawelek1z2
Użytkownik
Użytkownik

Re: światła drogowe a halogeny

Post autor: pawelek1z2 » pt wrz 10, 2010 16:56

póki co mamy deszczową pogodę a moje auto stoi pod chmurką więc nie mam jak za bardzo poszpącić. mam wyciągany przełącznik do halogenów tylnych to już przyuważyłem.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » pt wrz 10, 2010 19:17

Kolego! Wyciągany przełącznik to w Golfie oczywistość; niestety, problemy zaczynają się przy ilości "ząbków' na które się go wyciąga :bigok:
W tym temacie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#2192488" onclick="window.open(this.href);return false;
w trzecim poście od góry wstawiłem fragmencik instrukcji Golfa. Normalnie to wyłącznik w każdym Golfie da się wyciągnąć na jeden ząbek włączając tylne p-mgł., natomiast w samochodach z fabrycznym układem także przednich p-mgł. lub przy zamiarze ich domontowania - potrzebny jest inny, w wersji na dwa ząbki - jak w skanie, w wersji oznaczonej gwiazdką *)
I na marginesie uwaga dla potomnych, choć nie z tego tematu: jak widać, nawet tylne p-mgł. Volkswagen oznaczył gwiazdką, czyli jako wyposażenie dodatkowe. A co niektórzy narzekają, że mają tylko jedno, z lewej - a przecież mogli nie mieć wcale, skoro to wypos. DODATKOWE.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 10, 2010 19:53

pawelek1z2, w FAQ jest też piękna porada jak przerobić włącznik pod halogeny przednie, żeby odzyskać w nim trzecią pozycję. Będzie troszkę się różnił od oryginału ale będzie w pełni funkcjonalny.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”