MK III VR6 vs. Civic 1.6 vti
Honda Civic (V generacja)
-1595 cm3
-160 KM / 7600
-150 Nm / 7000 obr/min
Start na 1/4
Po przyjechaniu na lokalne wyścigi postanowiłem sie zmierzyć z Honda poniewasz wszystkie inne seryjnie samochody nie dawaly rady
-próba I
po wystartowaniu uzyskuje przewage na pół długosci auta i starcie zakończyło sie moja wygrana o 1,5 długości auta
-próba II
honda spaliła start
-próba IIi
tym razem honda miałą lepszy start poszła o jakąś długość auta no i do samego końca prowadziła,przegrałem o pól długosci
Dodam tylko ze honda byłą pusta w środku a ja w seryjnym stanie ,starcie zakończyło sie winikem 1;1 ale i tak jestem z siebie zadowolony ponieważ moje oponki wyglądają jak wyglądają
-1595 cm3
-160 KM / 7600
-150 Nm / 7000 obr/min
Start na 1/4
Po przyjechaniu na lokalne wyścigi postanowiłem sie zmierzyć z Honda poniewasz wszystkie inne seryjnie samochody nie dawaly rady
-próba I
po wystartowaniu uzyskuje przewage na pół długosci auta i starcie zakończyło sie moja wygrana o 1,5 długości auta
-próba II
honda spaliła start
-próba IIi
tym razem honda miałą lepszy start poszła o jakąś długość auta no i do samego końca prowadziła,przegrałem o pól długosci
Dodam tylko ze honda byłą pusta w środku a ja w seryjnym stanie ,starcie zakończyło sie winikem 1;1 ale i tak jestem z siebie zadowolony ponieważ moje oponki wyglądają jak wyglądają
- sekator87
- gr. świętokrzyska
- Kontakt:
gratuluje wyniku. Szkoda, że nia ma filmików bo przyjdą hondziarze i będą mówić, że nie możliwe
PozdraVWiam
PozdraVWiam
Mój prawie GTI
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
filmiku nie posiadam ale śwaitkowie są i moze ktoś z nich kręciłsekator87 pisze: Szkoda, że nia ma filmików
sprawdzałem na googlach to niby te hondy mają 0-100 7,3s
no właśnie wiem i chciałem spróbować swojich siłMajiic pisze: taka honda ładnie jeździ
Re: MK III VR6 vs. Civic 1.6 vti
7,3 s to dość optymistyczny wynik. Podejrzewam, że tego typu auto o takiej charakterystyce ma bliżej przedziału 7.5-8. Nie waży ona dużo mniej niż Golf 3. Poza tym ta charakterystyka, VR6 pod tym względem jest o wiele lepszy od takiego VTI. Gratulacje udanej potyczki !Paździoch pisze: filmiku nie posiadam ale śwaitkowie są i moze ktoś z nich kręcił
sprawdzałem na googlach to niby te hondy mają 0-100 7,3s
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Przecież to niemożliwe. Honda to odrzutowiec, VW nie mógł jej objechać -ja to mówię żartem, ale pewnie ktoś się wypowie w ten sposób
Paździoch gratki i killuj te wydmuszki
Paździoch gratki i killuj te wydmuszki
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
2x wieksza pojemność wiec dziwne by było jakbys baty dostal
[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/337][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/337/3/2[/img][/url]
no zacnie ze osiagnales remis swoim 2.9 V R 6 z 1.6 ;P nawet teorytycznie masz 20 pare kunia wiecej nie ?
zapraszam do walki z rownym (np. accord coupe 3.0 v6) jak juz sie tak na te hondy uwzieliscie;]
zapraszam do walki z rownym (np. accord coupe 3.0 v6) jak juz sie tak na te hondy uwzieliscie;]
no dajcie mi tego akorda
i mam litr poj mniej
Głupie kłotnie zaraz zaczna wychodzic a prawda jest taka ze na kazdego kozaka znajdzie sie maślaczek
i mam litr poj mniej
Głupie kłotnie zaraz zaczna wychodzic a prawda jest taka ze na kazdego kozaka znajdzie sie maślaczek
nie uwziołem się na hondy bo honda to nie bmw po drugie mam 2,8 a nie 2,9atm pisze:no zacnie ze osiagnales remis swoim 2.9 V R 6 z 1.6 ;P nawet teorytycznie masz 20 pare kunia wiecej nie ?
jak wyżej napisane te hondy maja ok 7,3 0-100 wiec jestem zadowolony z remisu i niech kazdy pisze co chce
Czekałem, czekałem i się doczekałem . No ale przecież Civic jest na pewno lżejszy od VR'a więc o co chodzi?atm pisze:no zacnie ze osiagnales remis swoim 2.9 V R 6 z 1.6 ;P nawet teorytycznie masz 20 pare kunia wiecej nie ?
Ciężko przełknąć, nie?
Paździoch pisze:niech kazdy pisze co chce
Nie przejmuj się. Normalka, jak w każdym wypadku gdy tu jest opisywana jakaś Honda.
-
- Użytkownik
skoro roznica 200kg dla niektorych to nic to dlaczego nie wsadza sobie 4 workow z cementem do bagaznika i nie stana na kresce wtedy. Mysle ze kill oczekiwany na tym forum od dluzszego czasu. Logicznym jest ze teraz fanatycy hondy beda argumentowac wynik tej konfrontacji pojemnoscia silnika W ogole nie rozumiem ideii ich logowania sie na tym forum ale mniejsza o to. Koledze wypada tylko pogratulowac killa oby wiecej takich konfrontacji
imperfectcell piszesz jak by go zniszczyl, zmiazdzyl w pył ... a tu byl zaledwie remis .. 2.8 vs 1.6 ? dla mnie to walka 8 latka z 18 latkiem na podworku .. dalsze efekty takiej konfrontacji dopowiedz sobie sam.
A do kolegi z abf cytuje "dajcie mi tego akorda" *#cenzura#* silnik od tupolewa ze smolenska ze chcesz wciagac pupa wsio co sie rusza ? golf teraz zaczal jechac hO? wiem wiem jak to jest ;]
A do kolegi z abf cytuje "dajcie mi tego akorda" *#cenzura#* silnik od tupolewa ze smolenska ze chcesz wciagac pupa wsio co sie rusza ? golf teraz zaczal jechac hO? wiem wiem jak to jest ;]
-
- Użytkownik
wlasnie dlatego ten dzial jest bez sensu. Moze zamiast przeprowadzac konfrontacje slowne zabierz sie za te na ulicy nagraj cos wrzuc a nie przez cale zycie tego forum teoretyzujesz tylko i opowiadasz doswiadczenia kolegowatm pisze:imperfectcell piszesz jak by go zniszczyl, zmiazdzyl w pył ... a tu byl zaledwie remis .. 2.8 vs 1.6 ? dla mnie to walka 8 latka z 18 latkiem na podworku .. dalsze efekty takiej konfrontacji dopowiedz sobie sam.
A do kolegi z abf cytuje "dajcie mi tego akorda" ******* silnik od tupolewa ze smolenska ze chcesz wciagac pupa wsio co sie rusza ? golf teraz zaczal jechac hO? wiem wiem jak to jest ;]