dziwne stukanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- harrikson
- Mały gagatek
dziwne stukanie
Witam mam pytanko moze z was ktos to przerabial mam golfa 2 i od jakiegos czasu cos stuka z tylu tak jakby tlumnik bil gdzies o bude,wspomne ze amortyzatory tylne nowe MONROE ale sprezyny stare ,moje pytanie czy to wina sprezyn ze byc moze dobija ,acha jak ktos siedzi z tylu to bije to mocniej,moje przekonanie jest takie ze jest wtedy obciazenie buda bardziej dochodzi to tłumnika i trzaska .Dlatego tez posłucham waszych rad,pozdro
dziwne stukanie
Tak to może stukać tłumnik stukać , jeżeli masz możliwość to wjedż na kanał i z dołu dokładnie oblukaj układ wydechowy .Możesz poruszać tłumnikiem we wszystkie strony i zobaczyć czy gdzies nie dotyka
dziwne stukanie
buda do tłumika nie "dochodzi" bo tłumik powieszony jest do podłogi może jedynie "dochodzić" do belki zawieszenia prawdopodobnie urwała Ci się któraś guma tłumik wisi niżej niż powinien i bije o belkę gdy siedzi ktoś z tylu auto siada niżej i gorzej bije jeśli nie guma to te sprężyny mogą być winne...
dziwne stukanie
witaj ja mialem to samo okazalo sie zu rura z tlumika srodkowego i ostatniego stukala o belke , podnies tlumik albo bedziesz musial podgjac rure tlumika ....