Jaki gwint do Mk3 gti

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
Kuban19
Nowicjusz
Nowicjusz

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: Kuban19 » czw wrz 16, 2010 20:12

Witam.moze ktos poleci mi jakiś gwint do golf 3 gti .Mam zamiar wymienic zawieszenie co polecacie??

PaulAdmin

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: PaulAdmin » czw wrz 16, 2010 23:21

Kuban19, sprecyzuj dane bo np H&R poleci Ci chyba każdy ale nie wszystkich stać.. Jesli najniższa półka to czy to bedzie MTS Technik, TaTechnix etc to w sumie wszystko jedno wg mnie.

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: MAPET » czw wrz 16, 2010 23:25

dokladnie!

mam sam mase pyta jaki gwint polecam a jak zapytam do jakiej kwoty to mi ludzie pisza 1200zl to co tu polecac jak KW z 5 tysi .... o tanszych gwintach masz na forum grube tematy jak masz do wydania 4 tysie mozemy dywagowac...

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
Kuban19
Nowicjusz
Nowicjusz

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: Kuban19 » sob wrz 18, 2010 19:53

Na gwint mam odłozone 3,5 tysia myśle ze za taka cene cos fejnego znajde.jak byscie mi cos polecili nawet za 4tys to jeszcze mozna pomyslec.

Awatar użytkownika
Kuban19
Nowicjusz
Nowicjusz

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: Kuban19 » sob wrz 18, 2010 19:58

Ja jestem tego zdania ze lepiej jak cos troche poczekac wiecej kasy odłozyc i kupic cos pozadnego ja juz dluzszy czas odkładałem na gwint ale miałem troche wydatków no i teraz wreszcie troche na ten cel odłożyłem.

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: MAPET » ndz wrz 19, 2010 22:29

jak masz taka kase to mozna sprawdzac ceny KW nawet
ew Weitec eibach zy FK

Obrazek

Awatar użytkownika
RUCUS1910
I love my 16v
I love my 16v

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: RUCUS1910 » pt wrz 24, 2010 10:57

Panowie a SPORT KIT od KONI to dobry wybor do 16v mk3???Ceny sa za 2500 tys to chyba dobra cena,a i KONI ma regulacje twardosci....co o tym sadzicie???
Mam jakies 3 tys na zawias,jak bym kupil SPORT KIT to mi jeszcze zostanie na kpl pouliretanow.

Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Kabelki,Klotz LaGrande,Sound Qest.
Cdn....

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: MAPET » pt wrz 24, 2010 21:14

to ne lepiej za ta kase gwint?

Obrazek

PaulAdmin

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: PaulAdmin » sob wrz 25, 2010 06:39

MAPET, mnie było stac na gwint a mam kit. Prosty powód na codzień wiekszośc nie jeździ na niskiej glebie tylko opuszcza na spoty wiec do skręcenia na kilka dni nie warto chyba. No i jest problem w zimę z opinii uzytkowników bo nie jest łatwo go zabezpieczyć. Za 3000 bedzie miał dobry KIT a gwinta z wyższej półki raczej nie :chytry: Dobrze dobrac wysokośc auta, kompromis miedzy wyglądem a normalna jazdą.

Jesli ktos niby cały czas jeździ na glebie to po choloerę mu gewinda :rotfl:
Ostatnio zmieniony sob wrz 25, 2010 19:39 przez PaulAdmin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RUCUS1910
I love my 16v
I love my 16v

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: RUCUS1910 » sob wrz 25, 2010 10:15

PaulAdmin, Dokladnie w moim przypadku jest tak jak piszesz,nie bedzie mi sie chcialo co chwile reglowac gwintu.
Dlatego sie pytam o ten KIT bo za ta cene chyba nic lepszego nie znajde.Jak pisalem cena o kolo2500 i za bardzo bym jej nie chcial naciagac zwazywszy ze wymieniam wszysto w zawiasie co ciagnie za soba dodatkowe koszty(1000-1500).
MAPET, Chcialem sie zapytac o kpl pouliretanow do mk3 co masz w ofercie,czy masz takie kpl co pasuja do gti 16v???Bo wydaje mi sie ze zestay powinny sie roznic w stosunku co do seri,glownie chodzi mi o gumy lacznika stabilizatora bo w 16v,vr wystepowaly inne.Czy jak od ciebie wezme to nie zostane z paroma elementami w reku boni bede mial ich gdzie zalozyc,prosze wytlumacz mi ci i jak.

Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Kabelki,Klotz LaGrande,Sound Qest.
Cdn....

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: MAPET » ndz wrz 26, 2010 19:46

ale piszecie glupoty ;) 99% ludzi bierze po to gwint zeby sobei dopasowac idealnie przod i tyl do jazdy na co dzien , do felg , blotnika i wielu innych aspektów a kreci na spoty to moze 1% albo mniej przeciez malo komu sie chce i gwint sluzy do tego co wczesniej pisalem a za 3 tys to spokojnie juz Weiteca kupi wiec to raczej najnizsza polka nie jest

wiec to nie jest tak ze "Jesli ktos niby cały czas jeździ na glebie to po choloerę mu gewinda :rotfl:"
lacznik stabi z poli nie pasuje do gti i vr6 jak piszesz byly inne i jest jak piszesz

Obrazek

PaulAdmin

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: PaulAdmin » ndz wrz 26, 2010 20:51

MAPET, przecież stały zawias można dobrac z dokładności do 5mm a opcja, że ze bedzie oczekiwanego obniżenia wystepuje jedynie w najtańszych kitach i to tez chyba rzadkość. Na tyle dodatkowo regulacja dolnego talerza więc mozna? - Można :pub: Procentowo nie napisze ile ludzi jeździ bez gleby na codzień bo za nimi nie jeżdzę. Zarazem podziwiam osoby które maja 2cm od wahacza i jeżdza do pracy polska drogą :pub:

Gewinda Weitec do Corka to koszt 3 800 na weitec.pl niestety nie ma wzmianki o zestawach do innych VW.

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: MAPET » ndz wrz 26, 2010 22:26

PaulAdmin pisze:MAPET, przecież stały zawias można dobrac z dokładności do 5mm a

zartujesz chyba ;)
PaulAdmin pisze:opcja, że ze bedzie oczekiwanego obniżenia wystepuje jedynie w najtańszych kitach i to tez chyba rzadkość.
a tam nieprawda
to zalezy przeciez od wyposazena auta czy masz LPG czy nie i innych wiec w zyciu tak nie dobierzesz kita

nawet kazdy producent zaznacza ze to przyblizone obnizenie....
PaulAdmin pisze:Gewinda Weitec do Corka to koszt 3 800 na weitec.p
to widzisz slabo pytasz np u mnie cena jest 2500 za weiteca a 3500 to juz weitec z reg twardosci

Obrazek

caro86wlkp
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Jaki gwint do Mk3 gti

Post autor: caro86wlkp » ndz wrz 26, 2010 23:32

w jaki sposób reguluje sie twardość w Weitecu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”