Problem z wycieraczkami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z wycieraczkami
Witam, mam następujący problem z przednimi wycieraczkami. Działa tylko na najszybszym biegu a reszta nie reaguje w ogóle. Przy przyciągnięciu manetki do siebie słychać pompkę do spryskiwaczy ale wycieraczka się również nie rusza. Kupiłem nowy silnik do wycieraczek to samo, dziś rozebrałem manetkę i przy próbach "na krótko" w sumie jest to samo działa tylko najszybszy bieg. Czego to może być wina? Auto stało sporą ilość czasu i przed działały normalnie wycieraczki.
Kończą mi się pomysły po prostu na forum też nic ciekawego nie znalazłem. Z góry dzięki za pomysły.
Kończą mi się pomysły po prostu na forum też nic ciekawego nie znalazłem. Z góry dzięki za pomysły.
Problem z wycieraczkami
pistolet pisze:Kończą mi się pomysły po prostu na forum też nic ciekawego nie znalazłem
A to ciekawe??? że masz tak mało pomysłów! A sprawdziłeś przekaźnik?? chociaż byś przeczyścił styki http://allegro.pl/vw-audi-przekaznik-19 ... 60433.html" onclick="window.open(this.href);return false; http://allegro.pl/przekaznik-wycieracze ... 42975.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony pt wrz 17, 2010 21:02 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Problem z wycieraczkami
Kolego! Warto było wpierw spytać na forum: przekaźnik 19 lub jeśli Kolega ma lepsze auto to 99 w skrzynce bezpieczników: albo się lekko wysunął albo zepsuł - podmienić z innym VW z parkingu, niekoniecznie to ma być Golf. Wiele VW ma te przekaźniki.
No tak, ostania linijka postu Kolegi Pistolet jakby mi umknęła, może i dobrze bo bym coś napisał
No tak, ostania linijka postu Kolegi Pistolet jakby mi umknęła, może i dobrze bo bym coś napisał
Re: Problem z wycieraczkami
Hah najprostszych rozwiązań się nie widzi, co się okazało że przekaźnik 99 się obluzował, a ja rozbebeszyłem pół auta :} ale mały problem mam dalej. Mianowicie nie działa bieg czasowy w ogóle. Jedynka i dwójka i spryskiwacze działają normalnie wycieraczka wraca tylko zero reakcji na bieg czasowy. Czego to może być wina?
Edit:
Hmm właśnie wyczytałem że przekaźnik 99 jest programowalny, jest możliwość że po prostu nie jest zaprogramowany w ogóle?
Edit:
Hmm właśnie wyczytałem że przekaźnik 99 jest programowalny, jest możliwość że po prostu nie jest zaprogramowany w ogóle?
Problem z wycieraczkami
Jest taka mozliwość że jest calkowicie zwalony! musiałbyś pożyczyć od kolegi itp. Albo problem w manetce!pistolet pisze:Hmm właśnie wyczytałem że przekaźnik 99 jest programowalny, jest możliwość że po prostu nie jest zaprogramowany w ogóle?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Problem z wycieraczkami
Manetka jest raczej ok, rozbierałem ją. Rozciągnąłem sprężynki wiec powinno działać. Co do przekaźnika to wydaje mi się że jakby był zwalony to by działał tylko jeden bieg a nie działa tylko czasowy bieg, niestety nie mam od kogo przełożyć więc muszę kupić chyba z możliwością oddania.
Pytanie mam jeszcze co do 19 przekaźnika co ile włącza (bo na pewno ma domyślną wartość) czasowe wycieraczki.
Pytanie mam jeszcze co do 19 przekaźnika co ile włącza (bo na pewno ma domyślną wartość) czasowe wycieraczki.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Problem z wycieraczkami
Przekaźnik 19 ma też 6-sekundową przerwę, jedyna różnica że stałą - nie dającą się zmienić.