[MK3] jak zrobic zielona zarowek ze zwyklej
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
spalila mi sie zarowka podgrzewanych foteli i ona jest taka mala zielona nigdzie nie moge takeij znalessc zielonej....wiec mam pytanie jak moze zrobic zeby swiecila na zielona? nie cche wstawaic diod tylko jakas zarowek jak to zrobic...
Moze kolego biala zaroweczka i zielona folia np. ze skoroszytku, ale diody byly zielone w golfie mk3 w przełączniku szyberdachu, el. lusterek,el. szyb, grzania tylnej szyby, prawie w każdym przelaczniku byly diody zielone.
- Lukas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
adrian43, Ja pomalowałem czymś tam i nawet spoko świeciło, lecz ciut ciemniej.
widziałem na allegro różnokolorowe, koszulki na żarówki zmieniajace ich kolor.Są też lakiery takie jak ten
http://dragon.istore.pl/pl,product,1403 ... rowek.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://dragon.istore.pl/pl,product,1403 ... rowek.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kupilem jakis lakier do zarowek jacky czy cos i odstaje mi to ;/ nie wiem dlaczego jakies dziadostwo wiec nie wiem jak to zarowke sobie zrobic zielona moze jakas folia obkleje?
a jak dam diode to bede mia lwszystko oswietlone caly przelacznik bo dioda chyba swieci punktowo wiec wolabym zarowke pomalowac ale odstaje nie wiem dlaczego
a jak dam diode to bede mia lwszystko oswietlone caly przelacznik bo dioda chyba swieci punktowo wiec wolabym zarowke pomalowac ale odstaje nie wiem dlaczego
W sklepie elektronicznym masz tzw. koszulki termokurczliwe w pełnej gamie kolorów. Docinasz koszulkę na wymiar, zakładasz na żarówkę i powoli grzejesz zapalniczką koszulkę. Koszulka powoli się kurczy i "owija" żarówkę.
Ja bym założył diody zielone, szerokokątne, a kolorystyka światła...mniam
Ja bym założył diody zielone, szerokokątne, a kolorystyka światła...mniam
ok a koszulki nie stopia sie pod wplywem tej zarowki? ciekawe czemu mi ta farba schodzi jak on do tego jest to powinoo siedziec a ona pod wplywem ciepla schodzi;/
oto chodzi ze ta koszulka trohze sie stopi i obklej taa zarówke a potem ona twardnieje .wiec nie poplynie .
Ojej, ktoś tu nie czyta.
Rurka termo kurczliwa pod wpływem ciepła kurczy się. Standardowo wykorzystywana jest jako izolacja przewodów. Sprawa genialne. Lutujesz 2 kable i zamiast potem izolować taśmą która po czasie i tak odpadnie, nakładaszkawałek rurki, podgrzewasz, ta się kurczy i mocno obciska kabel.
Żarówki zrobi to samo. Ma za niską temperaturę aby stopić rurkę. Jednak na tyle wysoką aby odpadał z nich lakier.
Ja wszystkie żarówki w MK3 wymieniłem na diody, lepsza barwa, lepsze światło.
Rurka termo kurczliwa pod wpływem ciepła kurczy się. Standardowo wykorzystywana jest jako izolacja przewodów. Sprawa genialne. Lutujesz 2 kable i zamiast potem izolować taśmą która po czasie i tak odpadnie, nakładaszkawałek rurki, podgrzewasz, ta się kurczy i mocno obciska kabel.
Żarówki zrobi to samo. Ma za niską temperaturę aby stopić rurkę. Jednak na tyle wysoką aby odpadał z nich lakier.
Ja wszystkie żarówki w MK3 wymieniłem na diody, lepsza barwa, lepsze światło.