Problemu ze stukaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problemu ze stukaniem
Witam , mam taki problem , dziś wymieniłem sprężyny z tyłu i odboje bo auto bylo zapadniete fest z tylu, po wymianie auto stoi jak powinno wszystko jest gitarka ale przy jezdzie w prawym amorku wydobywa sie dzwiek " puk puk puk " ale to tylko jak sa dziury, koleiny itd , gdy jade po prostej drodze problemu nie ma . Dodam że amory założone niecałe dwa miesiące temu . Pozdrawiam
Było MK II 1.3 NZ a jest MK III 1.6 AEE.
Problemu ze stukaniem
pewny jesteś że to amortyzator , może stuka Ci tuleja metalowo - gumowa w belce
Problemu ze stukaniem
tzn gdzie to dokladniej jest? Powiem tak do 13 dzis wszystko bylo okej, po wymianie sprezyn i odboji zaczelo mi stukac cos po prawej stronie, nie wiem czy to amorek, tata powiedzial ze to gdzies przy kole bardziej. Pozdro
-
- Mały gagatek
Problemu ze stukaniem
Wszystko jutro po szkole posprawdzam i dam znac co i jak, wiem ze ojciec jak skrecal w bagazniku ta sróbe tam to przed odkreceniem byla na 21 a jak wymienilismy sprezynki i odboje to na 20 i wiecej nie podkrecalismy , musi byc te 21? bo amorek ze spodu jest dokrecony dobrze
Problemu ze stukaniem
Panowie więc tak amortyzator skrecony dokładnie, bardzo dobrze, srube przy belce tez sprawdzalem, rowniez dobrze sie trzyma, juz sam nie wiem co to moze byc?
Problemu ze stukaniem
no to moze jednak masz wybita tuleje a tlumik dobrze jest zamocowany ?? chodzi mi o wieszaki gumowe nie sa porosciagane juz??
Problemu ze stukaniem
nie umiałem znalesc tej tuleji na kanale ;/ a tłumik raczej dobrze, jeszcze jutro go sprawdze, ale jak się przysłuchasz to tak jak to stuka to po prawej stronie więc tłumik raczej odpada, ale go sprawdzę. A co do tuleji to wątpie zeby tak z dnia na dzien tak sie zrobila ??? To dosyc glosno slychac w aucie te trzaskanie jak jade po dziurach wiec watpie zeby to ta tuleja była
-
- Mały gagatek
Problemu ze stukaniem
A może fabrycznie wadliwy anortyzator??? albo przy skręcaniu amortyzatora i sprężyny możne to ta pierwsza śruba??
Problemu ze stukaniem
nie bo dlugo jezdzilem juz na tym amorku i nic takiego nie dzialo sie , pierwsza TZN KTORA? ta wyzej czy nizej? bo sa dwie jak sciagniemy ta oslone gumowa , jedna jest wyzej jak ja odkrecisz jest pozniej nizej srobka znowu
-
- Mały gagatek
Problemu ze stukaniem
juz to dokrecilem prawie na maxa ta co mowisz i dalej to samo