czy można jeździc bez filtra powietrza???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy można jeździc bez filtra powietrza???
Chciałbym coś "poprawić" w dolocie żeby autko lepiej pracowało i znajomy powiedział żebym wymontował filtr powietrza i jeździł bez?!? mam zwykłego RF i chciałbym się dowiedziec czy można coś pokombinować bo opcja bez filtra to chyba nie jest najmądrzejsza? No chyba że się mylę. Ktoś ma jakieś pomysły?!? Z góry dzięki. Co można zrobić żeby fajniej gadał? Dodam że wydech seria ale kata juz nie ma Pozdrawiam
Padech. Golf it's my life
Jeśli już tak bardzo chcesz coś zmienić to załóż wkładkę sportową w miejsce filtra, lub stożek. O ile przy wkładce sprawa jest dość prosta, to założenie stożka wymaga pewnych przeróbek, i przemyślenia. Można nawet pogorszyć osiągi jeśli bedzie zasysał gorące powietzre (w gorącym jest mniej tlenu)
[ Dodano: Wto Maj 09, 2006 17:13 ]
P.S.
Dziwny ten znajomy, nie słuchaj raczej jego "dobrych" rad.
[ Dodano: Wto Maj 09, 2006 17:13 ]
P.S.
Dziwny ten znajomy, nie słuchaj raczej jego "dobrych" rad.
Jak zdjalem filtr i odpalilem silnik to motor taki metaliczny glos dostal jak by mialo cos sie zaraz urwac w silniku , albo co najmniej w cylindrach byly rozsypane kulki od lozysk Widac duzo wycisza, przynajmniej tak u mnie w klekocie jest. Jesli chcesz cos poprawic w zwiazku z filtrem to taka moja mala rada: Sprawdzaj jego stan i wymieniaj jak straci swoj piaskowy kolorek Duzo to nie kosztuje a silnik bedzie mial czym oddychac.
Szukam:
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba