no to ładnie ale ze startu pewnie był pierwszy tylko wyprzedziłeś podczas sprintu ?Majiic pisze:Jechałem kiedys na manni asz 180km z 2.8v6 haldex i dostal z miejsca o dlugosc...
Leon FR ARL+ vs Mk IV r32
Re: Leon FR ARL+ vs Mk IV r32
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
Gratki za dotrzymanie kroku r32. Ja też miałem spotkanie z R32 i ze świateł pogoniłem go jakieś 2dł auta do ok 160km/h potem juz siedział mi na dupie ale wyprzedzić nie dał rady
talże powyżej 200ps w tdi daje rade z taką r-ką.
pozdro.
talże powyżej 200ps w tdi daje rade z taką r-ką.
pozdro.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
To tak jak seryjny ARL daje radę 1.8T... wiadomo że jak moce zbliżone to wygrywa diesel za sprawą momentu
przy 1,8T tak ale przy v6 już bardziej chodzi o wage v6 też ma fajnie z momentem może nie ma takiego jak tdi ale max moment jest juz przy ok 2k obr i jest równiutki do samego końca a TDI od 2k do 4,5 i koniecmikew_86 pisze:To tak jak seryjny ARL daje radę 1.8T... wiadomo że jak moce zbliżone to wygrywa diesel za sprawą momentu
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
Nie ma tak mocnego diesla w serii (zawężając do MK4) do którego można by porównywać V6, ale gdyby był taki seryjny TDI 200PS i 430Nm to dałby radę i V szóstce, dlatego pisałem o porównaniu silników o podobnych mocach.
mikew_86, nie no spoko rozumie ale V6 nie jest zły budzi się niziutko i ciągnie do samego końca kiedyś odpiąłem haldex i 2 dni jeździłem tylko na przedzie to powiem szczerze masakra z ruszeniem v6 zabija waga mój zważony i 1,5T przekroczone ciekawe jak by wyglądała konfrontacja V6 w wersji USA czyli bez 4x4 z tdi 200KM
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
Ja nigdy nie uważałem, że VR6 jest zły. Mało tego kiedyś miałem w zamyśle zakup tego motoru (moim zdaniem nie warto się rozdrabniać i jak brać benzynę która i tak swoje spalić musi to V6 jest jak znalazł), ale odstraszyło mnie spalanie, bo trochę jednak jeżdżę, a przycisnąć lubię. Dużo jeżdżenia przy dynamicznej jeździe... w VR6 mogłoby być kosztowne.
- popielasty
- Gadatliwa bestia
AD6 pisze:ciekawe jak by wyglądała konfrontacja V6 w wersji USA czyli bez 4x4 z tdi 200KM
znam wynik potyczki vr6 usa z arl po sofcie
A jak to wygląda po sofcie?mikew_86 pisze:To tak jak seryjny ARL daje radę 1.8T... wiadomo że jak moce zbliżone to wygrywa diesel za sprawą momentu
popielasty pisze:AD6 pisze:ciekawe jak by wyglądała konfrontacja V6 w wersji USA czyli bez 4x4 z tdi 200KM
znam wynik potyczki vr6 usa z arl po sofcie
iii ?
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
wcale nie wygrywa chyba że bonusem od fabryki ..... http://www.volkswagengolf.pl/vwgolf/30/ ... s-18t-test" onclick="window.open(this.href);return false;mikew_86 pisze:To tak jak seryjny ARL daje radę 1.8T... wiadomo że jak moce zbliżone to wygrywa diesel za sprawą momentu
AFN+ 137/305 & 1.8t
- popielasty
- Gadatliwa bestia
jadą bardzo równo, początek identycznie, zdaje się że lekką przewagą na arl później - ale nie wiemy ile dokładnie kuca ma
Moje doświadczenia są inne. ARL odejdzie trochę 1.8T po wrzuceniu 3 biegu, a fabrycznych bonusowych KM w ARL bym w to nie mieszał, bo tak czy inaczej jest to na seryjnych gratach i sofcie.Tobi80 pisze:wcale nie wygrywa chyba że bonusem od fabryki ..... http://www.volkswagengolf.pl/vwgolf/30/ ... s-18t-test" onclick="window.open(this.href);return false;mikew_86 pisze:To tak jak seryjny ARL daje radę 1.8T... wiadomo że jak moce zbliżone to wygrywa diesel za sprawą momentu
P.S. Czym się różnią wersje US V6/R32 że są podobno trochę szybsze od europejskich odpowiedników ?
(źródło) http://www.vwgolf.pl/historia/vw-golf-mk4/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Najszybsza wersja: R32 242km (0-100 – 6.6s, vmax: 247km/h, 1/4mili: 15s – amerykańska wersja robi prawdopodobnie wysokie 13tki nawet!)"