Golf III vr6 vs Vectra C , Toledo and BMW seri5 e36
- prospero507
- Użytkownik
- Kontakt:
kolego majac tam 134 konie to 190 chyba lapiesz z przepasci i to na odcinku 50km
[b], Nie wiem jak Ty ale mi dużo nie trzeba,
bo mam coś czego kupić sie nie da... [/b]
http://vag.jun.pl/viewtopic.php?t=26
bo mam coś czego kupić sie nie da... [/b]
http://vag.jun.pl/viewtopic.php?t=26
- xxxGlaDxxx
- ...
tak tak tak, bokiem leciałeś przez pół skrzyżowania, i 200km/h przez miasto... odłóż już ten pad od xboxa i wyjdź na dwór...
- pusieq
- Użytkownik
- Kontakt:
Skoro wyjeżdżałeś od McDonald'a, to na pewno musiałeś pojechać w prawo, jest to najlepszy odcinek drogi.FrankHorrigan pisze:Ruszamy z pod McDonalda - na dojazdową do głównej, on pierwszy, ja zanim, jedynka - lekko palę kapcia żeby rozgrzać opony, dwójka
Toledo wyleciało na główną (trzypasmowa w LU), puszczam auto z lewej i na dwójce do oporu, odcina, trójka, cały czas lewym pasem 170km/h, odcina, czwórka, Toledo coraz bliżej. Toledo ze środkowego na lewy, zajechał mi drogę jakieś 3 metry przed maską, delikatny hebel i znowu do oporu, toledo z powrotem na środkowym pasie. jestem w połowie toledo, czerwone światło, heble, stajemy równolegle na światłach, szyby w dół
Ja i jak?
T kurde wyprzedziłbyś mnie
Ja jeszcze raz do następnych świateł?
T OK
Zgodnie z tym co piszesz, sytuacja miała miejsce na odcinku zaznaczonym na mapie:
http://www.zumi.pl/trasa.html?xs=22.534 ... true&utf=1" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli na odcinku niecałego 1.5 km...zdrowy ten vr jak na 136 KM, że tak się buja
.....
Ta z kolei sytuacja miała miejsce na dalszym odcinku drogi, czyli:FrankHorrigan pisze:Pomarańczowe, zielone, lekko zapiszczały opony, a golfer płynnie wkręca się na obroty, tuż przed odciną - dwójka, odcina i trójka, Toledo prawie całą długość z tyłu, odcina i czwórka przy około 190 km/h i O ZGROZO UWAGA!!! jakiś totalny cep czymś bordowym w kombi wleciał z jakieś bocznej na jezdnię. Zajechał najpierw drogę wolno jadącemu na prawym pasie, przejechał prawie w poprzek środkowy i ustawił się na lewym przede mną, sekundy nie wiem może trzy, cztery, może dwie. HEBLE na MAKSA, PISK, redukcja do 3 (ABS oczywiście wyłączony) tuz tuż przed bordowym cepem odpuściłem hamulec i gwałtowny ruch kierownicą w prawo, koleina że bochen chleba schowasz, lekko wyrzuciło mnie do góry i postawiło bokiem, redukcja 2 gaz do oporu, odcina, kontra, drugim bokiem, znowu kontra, cały czas odcina, znowu bokiem, kontra delikatna, prosto, trójka, gaz do oporu, myśl w głowie: trzeba stąd spier****ć, machnąłem Toledo niech jedzie za mną, parking pod statoil, kolega z Toledo wysiada zapala szybko papierosa i gada: O ja pier***, o kur**, juz myślałem że koniec, że przyp***lisz, o kur**, ale mi się nogi trzęsą, już dziś się nie ścigamy
http://www.zumi.pl/trasa.html?xs=22.552 ... true&utf=1" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli na odcinku ~1km....190km/h....
Dodatkowo jeżeli ktoś Tobie tam wyjechał, to pewnie z pierwszego skrzyżowania, mniej więcej w połowie odległości do świateł....co daje mniej więcej 0.6 km. Zresztą widać to na mapie. I Ty tam leciałeś 190km/h
Dalej są już same sygnalizacje.
Dla mnie co najmniej jest to nierealne, a już na pewno Twoim autem (nie ubliżając Tobie oczywiście )
Do posiadaczy MK III...da się tam wyłączyć ABS?FrankHorrigan pisze: (ABS oczywiście wyłączony)
No chyba, że dla Ciebie wyłączyć=nie działa
Ustosunkujesz się do tego co napisałem?
Innych Aleji Solidarności w Lublinie nie ma.....
Mój VW --> viewtopic.php?f=89&t=411232
pusieq, ale dałes:) watpie zeby sie juz odezwal w tym temacie:) zabiles go faktami
1.9 TD boost pin,KW,1,2bar,smoked front
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
-
- Nowicjusz
134 kucy miał jak go hamowałem w dniu zakupu. Od tego czasu wymieniłem kilka gratów o których nie napisałem jeszcze w projektach. Jak wymienię jeszcze miskę i pompę oleju to pojadę hamować go raz jeszcze i wszytko się wyjaśni.a pozatym jak shamowales go na 134 konie hehe to ten kill z toledo cos naciagany.
tak tak kolego z pewnością masz rację. Niedługo dołączę filmik, który mam już zgrany na kompa jak mój VR przyspiesza do 200km/h. napisze w tym temacie jak dołączę go do projektówkolego majac tam 134 konie to 190 chyba lapiesz z przepasci i to na odcinku 50km
Oczywiście co do ABS'u to dwie czujki na prawym kole są uszkodzone dlatego został wyłączony cały system aby uniknąć sytuacji gdy prawe koło stoi w miejscu a lewe nadal się kreci. Natomiast nie znam Lublina tak dobrze ale za chwile przestudiuję mapę i napisze coś na ten tematDo posiadaczy MK III...da się tam wyłączyć ABS?
No chyba, że dla Ciebie wyłączyć=nie działa
Ustosunkujesz się do tego co napisałem?
Innych Aleji Solidarności w Lublinie nie ma.....
VR6 już jest ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=348929" onclick="window.open(this.href);return false;
za 5 lat przymiarka do MK5 R32
- ___GEN.KOTEK___
- Nowicjusz
Hehe, powiem Wam, że ciekawa historia. Bardzo fajnie się ją czytało. Gratuluję pięknego opisu.
Jeśli uważacie, że opis jest przekoloryzowany, a autko ledwo się toczy, to po co ta podnieta o zagrożeniach??
Prawie każdy jest "czasem" burakiem, bo się podjara itp. Wykresy i hamownie zazwyczaj można sobie trzymać na ścianie. Na rolkach liczy się tylko auto...zazwyczaj przygotowane. Na drodze, jesteś w sytuacji "codziennej", czasem pełny bak, czasem beton w bagażniku no i kierowca ma też coś do powiedzenia.
Pozdrawiam, bo czytało się naprawdę fajnie.
PS: Kill był chyba tylko jeden, ten na BMW o nieznanym silniku?? No i wtopa z Toledo.
Jeśli uważacie, że opis jest przekoloryzowany, a autko ledwo się toczy, to po co ta podnieta o zagrożeniach??
Prawie każdy jest "czasem" burakiem, bo się podjara itp. Wykresy i hamownie zazwyczaj można sobie trzymać na ścianie. Na rolkach liczy się tylko auto...zazwyczaj przygotowane. Na drodze, jesteś w sytuacji "codziennej", czasem pełny bak, czasem beton w bagażniku no i kierowca ma też coś do powiedzenia.
Pozdrawiam, bo czytało się naprawdę fajnie.
PS: Kill był chyba tylko jeden, ten na BMW o nieznanym silniku?? No i wtopa z Toledo.
mnie rozwaliło jedno "bmw serii 5 e36" :D - to jest tzw. samo zaprzeczenie ...
-
- Nowicjusz
Tak to ten odcinek gdzie się z Toledo łapaliśmySkoro wyjeżdżałeś od McDonald'a, to na pewno musiałeś pojechać w prawo, jest to najlepszy odcinek drogi.
Zgodnie z tym co piszesz, sytuacja miała miejsce na odcinku zaznaczonym na mapie:
http://www.zumi.pl/trasa.html?xs=22.534" onclick="window.open(this.href);return false; ... true&utf=1
Tak druga akcja była w tym miejscu. I tak miałem już czwarty bieg zapięty mocno wkręcony na obrotach gdy tamten cep mi wyjechał. Czy to była boczna uliczka czy ruszył z pobocza nie wiem. Nie jestem też pewny czy miałem 190 czy 170 na szafie ale w sytuacji jaka miała miejsce nie ma to najmniejszego znaczenia te 20km/h. napisałem 190 bo tak szacowałem po dźwięku silnika. może było 170 czy to robi tak wielka różnicę?Ta z kolei sytuacja miała miejsce na dalszym odcinku drogi, czyli:
http://www.zumi.pl/trasa.html?xs=22.552" onclick="window.open(this.href);return false; ... true&utf=1
czyli na odcinku ~1km....190km/h....
Dodatkowo jeżeli ktoś Tobie tam wyjechał, to pewnie z pierwszego skrzyżowania, mniej więcej w połowie odległości do świateł....co daje mniej więcej 0.6 km. Zresztą widać to na mapie. I Ty tam leciałeś 190km/h
Dalej są już same sygnalizacje.
Dla mnie co najmniej jest to nierealne, a już na pewno Twoim autem (nie ubliżając Tobie oczywiście )
Następnym razem opisze kill jak będę miał z niego filmik bo widzę że banda niedowiarków tylko krytykować umie.
Napisałem tak bo nie znam się na BMW wogóle. na pewno była to starsza piątka a jak wpisałem w googole "bmw 5 e36" to mogłem zobaczyć obrazki właśnie takich samych "beemek" jaka objechałem w Radomiu.mnie rozwaliło jedno "bmw serii 5 e36" - to jest tzw. samo zaprzeczenie ...
___GEN.KOTEK___, dlaczego wtopa z Toledo? zostało z tyłu za drugim razem a za pierwszym gdybym miał jeszcze 200 - 300 metrów do świateł to tez bym objechał.
Zresztą zamykam dzisiaj ten wątek bo nie chce mi sie czytać krytycznych komentarzy osób które nie wiem czemu nie wierzą w to co napisałem. Nie che mi sie tez tłumaczyc co było czego nie i dlaczego w takich momentach i przy takich prędkościach nie ma czasu myśleć i się rozglądać na szczegóły żeby dobrze napisac kill'a na forum hehe. Ja wiem że tak było, kolega z Toledo też bo widział na własne oczy, jestem zadowolony, ochłonąłem z tej akcji po dłuższym czasie. Natomiast niedowiarków nie zamierzam przekonywać że było tak a nie inaczej, po prostu do zobaczenia na drodze
VR6 już jest ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=348929" onclick="window.open(this.href);return false;
- pusieq
- Użytkownik
- Kontakt:
FrankHorrigan wiem po prostu jak te odcinki drogi są uczęszczane, jakie tam jest natężenie ruchu, no i w tym przypadku jaką nawierzchnię ma ten drugi odcinek. A sam wiesz, że dobra na pewno nie jest. Więc dla mnie to jest po prostu nierealne, te dystanse i te prędkości, pomijając już kwestie bezpieczeństwa....
Aha..i więcej samokrytycyzmu i pokory życzę, nazywasz kogoś cepem.....pomyśl...jak świadkowie tej akcji nazywali Ciebie...na pewno nie kierowcą rajdowym
To tyle... pozdrawiam.
Dobranoc
Może lepiej się tym nie zajmuj, bo tragedia z tego jakaś wyjdzie, i piszę całkiem poważnie.FrankHorrigan pisze:Następnym razem opisze kill jak będę miał z niego filmik bo widzę że banda niedowiarków tylko krytykować umie.
Aha..i więcej samokrytycyzmu i pokory życzę, nazywasz kogoś cepem.....pomyśl...jak świadkowie tej akcji nazywali Ciebie...na pewno nie kierowcą rajdowym
To tyle... pozdrawiam.
Dobranoc
Mój VW --> viewtopic.php?f=89&t=411232
Prawie jak u ruskichFrankHorrigan pisze:Nie jestem też pewny czy miałem 190 czy 170 na szafie ale w sytuacji jaka miała miejsce nie ma to najmniejszego znaczenia te 20km/h. napisałem 190 bo tak szacowałem po dźwięku silnika. może było 170 czy to robi tak wielka różnicę?
Nowa miska z pewnością da te + 20PSFrankHorrigan pisze:134 kucy miał jak go hamowałem w dniu zakupu. Od tego czasu wymieniłem kilka gratów o których nie napisałem jeszcze w projektach. Jak wymienię jeszcze miskę i pompę oleju to pojadę hamować go raz jeszcze i wszytko się wyjaśni.
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
W "Projektach" prędko raczej nie napiszesz...FrankHorrigan pisze:Od tego czasu wymieniłem kilka gratów o których nie napisałem jeszcze w projektach.
Tak jak mówi pusieq, więcej pokory bo to co reprezentujesz swoim zachowaniem na drodze woła o pomstę do nieba. Nie chciałbym Cię na drodze spotkać.
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Nie żebym popierał zachowanie kolegi z VR6, ale zauważyłem, że w dziale KILLe jest tak, że sporo zależy od tego kto opisuje killa. W sumie to forum ma tak wielką liczbę użytkowników, że nie wiem na jakiej podstawie komentujący decydują kto jest lepszy, a kto nie. Bo z tego co czytam jeden może lecieć 250km/h przez centrum miasta i jest OK, nikt nie krytykuje, a jak ktoś inny zrobi taki wyczyn to tragedia i wykłady o bezpieczeństwie, odpowiedzialności, buractwie itp.
Co do samego opisu to niektóre rzeczy faktycznie mogą być podkoloryzowane, bo zza kierownicy ma się inne spojrzenie na sytuację.
Co do samego opisu to niektóre rzeczy faktycznie mogą być podkoloryzowane, bo zza kierownicy ma się inne spojrzenie na sytuację.
MK3 GT TDI >>> A2 1.4 16V >>> A3 8L S-Line TDI
Wszystko pięknie i super, ale uważam że moderator nie powinien brać udziału w wyśmiewaniu użytkowników i zając się pilnowaniem porządku na forum...