Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
Przed chwilą sprawdziłem ile pali mój Variant 90 AGR .... Przejechane dokładnie 119km.700m zalane do 1 odbicia - weszło równe 5,03l Jazda do pracy - około 18km w jedną stronę ... różnie z korkami a czasem bez ....
Prędkości -- miejskie choć od czasu do czasu ... but w podłodze ....
Ps ... na Fis-ie pokazuje 5,9l/100
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: Ile wam pali diesel?
za malo kilometrow przejechane zeby bylo wiarygodne , do odbicia sie nie tankuje tylko pod korek , bo do odbicia to zalezy jak sie spieni paliwoHaki pisze:Przed chwilą sprawdziłem ile pali mój Variant 90 AGR .... Przejechane dokładnie 119km.700m zalane do 1 odbicia - weszło równe 5,03l Jazda do pracy - około 18km w jedną stronę ... różnie z korkami a czasem bez ....
odzim pisze:za malo kilometrow przejechane zeby bylo wiarygodne , do odbicia sie nie tankuje tylko pod korek , bo do odbicia to zalezy jak sie spieni paliwoHaki pisze:Przed chwilą sprawdziłem ile pali mój Variant 90 AGR .... Przejechane dokładnie 119km.700m zalane do 1 odbicia - weszło równe 5,03l Jazda do pracy - około 18km w jedną stronę ... różnie z korkami a czasem bez ....
W 1 i 2 przypadku lane powolutku ... nawet bardzo .... zresztą ... napisałem co przed chwilą sprawdzałem ... a czy Pali 5 czy 7 .... mało mnie obchodzi .... ON za Free
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
mój AAZ na trasie przy około 90km schodzi poniżej 5 a w mieście w zależności od kultury jazdy jakies 6 - 6.5 wiecej jeszcze nie łyknoł
Ile wam pali diesel?
to czemu latasz agr kup sobie arl jak masz on za free -za to co zaoszczedziszHaki pisze:mało mnie obchodzi .... ON za Free
ja tylko dlatego latam AHF bo nie ma pompowtryskiwaczyodzim pisze:to czemu latasz agr kup sobie arl jak masz on za free -za to co zaoszczedziszHaki pisze:mało mnie obchodzi .... ON za Free
- Quintus
- Użytkownik
- Auto: Dodge Durango SLT
Ile wam pali diesel?
Co to byłoby za życie gdyby każda oszczędność szła w auto a żeby nie było offtopa średnia spalania mojego auta z ostanich 50tys. km to 4,61l/100km.
1,9 Tdi ATD tiptronic ,trasa 90-120km/h 6-6,5l, miasto 7-8l, trasa powyżej 140km/h nawet 8l
Ile wam pali diesel?
1.9 TDI ASV 110KM
Cykl mieszany, 1/3 przebiegu to autostrada: 5,1-5,6
Trasa: 4,9
Miasto: 5,5-5,8
Pytanie: ma ktoś wykres spalania od prędkości (może być też prędkość obrotowa) na 5tym biegu dla 1.9TDI?
Cykl mieszany, 1/3 przebiegu to autostrada: 5,1-5,6
Trasa: 4,9
Miasto: 5,5-5,8
Pytanie: ma ktoś wykres spalania od prędkości (może być też prędkość obrotowa) na 5tym biegu dla 1.9TDI?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ile wam pali diesel?
Jeżeli coś takiego istnieje to będzie to miało jedynie wartość teoretyczną, zbyt wile czynników wpływa na poziom spalania- rodzaj nadwozia, rozmiar opon, felgi, skrzynia biegów, warunki terenowe, warunki atmosferyczne itp, itd. Na vagu można odczytać spalanie w l/h potem przeliczyć i coś tam wyjdziecrs235 pisze:Pytanie: ma ktoś wykres spalania od prędkości (może być też prędkość obrotowa) na 5tym biegu dla 1.9TDI?
Ile wam pali diesel?
Moj 1.6 turboklekot to w mieszanym 60% trasa 40 % miasto to tak 5.5-6 l na samej trasie to 5
Moje małe wozidło viewtopic.php?f=87&t=352273 MK2 by kahn91
Ile wam pali diesel?
a to co one gryząperki pisze:latam AHF bo nie ma pompowtryskiwaczy
nie wiem jak koledzy jezdza ale mi zeby winik wyszedl 5 na trasie to musial bym cegłe włożyć pod pedał gazu i jechac nie przekraczając 100 km/h ostatnio trasa radom ursus -ursusr radom srednia 125km/h na kompie spalanie 8,5 , ale zeby miec taka srednie predkość to trzeba po trasie 180 jechac , bo potem po miescie sie traci szybko srednia predkąsć , i jak ktos pisze ze mu na trasie 4-5 lirów pali to wiem jak ten ktos jezdzi , ze ja bede w drodze powrotnej na tej samej trasie i sie wyminiemy , a miasto to juz wogóle inna historia ja w miescie mam mniejsze spalanie niz na trasie bo jezdze długie odcinki z małymi predkosciami 6-6,5 srednio wychodzi , kiedyś kolega sie chwalił ile mu to nie pali jego ajm 4- 5 na trasie , ja jadąc tym jego autem nie potrafiłem zeby na kompie ponizej 7 wyszło -reasumując spalanie w najwiekszym stopniu zależy od kierownika a nie od tego jakiego diesla mamy pod maską