Dokąd idzie czerwony wężyk od zaworu N75???? W SDI

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

miljack
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: miljack » ndz paź 10, 2010 23:22

Witam kupiłem Golfa mk3 1.9 SDI 97r z Niemiec i chodzi ładnie ale jak sie go prze gazuje to ponowne przegazowanie sprawia kłopot (dymi, dusi się, brak mocy). Po oględzinach silnika okazało się że brak czerwonego wężyka wychodzącego z zaworu N75. W TDI wiem dokąd powinien iść ale w SDI???? Jeśli ktoś ma ten silnik, to proszę żeby napisał i w miarę możliwości jakieś zdjęcie dokąd wczepić taki wężyk?? czerwony kolor ma w 1.9TDI 1Z może w tym SDI i ma inny kolor ale chodzi o ten który wchodzi/wychodzi na górze zaworka.

Chodzi o ten zaworek ,, zdjęcie zapożyczone od kolegi erie85
Obrazek
Z góry dziękuję za pomoc.

miljack
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: miljack » ndz paź 17, 2010 18:51

Może ktoś pomóc z tym wężykiem??? byłem dzisiaj pochodzic po komisach, ale nie znalazlem zadnego SDI jak na złość :(
Niech ktoś chociaż napisze, dokąd mniej więcej powinien wchodzić ten wężyk?? POMOCY!!

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » ndz paź 17, 2010 21:15

A po kiego n75 w sdi ? czym on niby ma sterować ? n18 wiadomo od egr,ale n75 ? . Zobacz gdzie idą węzyki od niego bo sam jestem ciekaw,może ktoś uturbił twojego sdi :chytry: A tak na poważnie to może masz klimę ?bo wtedy wszystko jasne

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

miljack
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: miljack » ndz paź 24, 2010 17:33

Witam, klimy brak, u mnie sa oba i N75 i N18, wygląda jak przy TDI ale jeden wężyk zamiast do turbo idzie do rury od powietrza i zamyka?otwiera dopływ powietrza z filtra , jutro jak będzie ładna pogoda to porobię zdjęcia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”