golf II 1.3 NZ gaśnie i szarpie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
nie żebym krakał ale ja to wymieniałem razem z aparatem zapłonowym i nic nie pomogło radził bym ci sprawdzić jakoś od kogoś albo na szrot jechać i przy nich sprawdzić na kilku używkach nawet... tyle że u mnie stało sie tak po założeniu LPG.. wcześniej nie miałem najmniejszych problemów z nim nawet odma nie zamarzała nigyu a po założeniu zamarza (wymieniałem czyściłem i też zamarza)
passat b5 115KM AZM 2003r
- ..::wilu::..
- Nowicjusz
- Kontakt:
smolisty po pierwsze masz źle podpiętą odmę (albo całkiem ominiętą tego dobrze nie widać na zdjęciu) po drugie taką usterkę, bynajmniej ja usunołem w ten sposób przeczyściłem przepustnice i wyczyściłem odmę oraz węże i problem znikł.
P.S. możesz jeszcze pobawić się tą śrubką w przepustnicy (a z tym spalaniem to ma dość dużo wspólnego czujnik temperatury właśnie ten niebieski)
P.S. możesz jeszcze pobawić się tą śrubką w przepustnicy (a z tym spalaniem to ma dość dużo wspólnego czujnik temperatury właśnie ten niebieski)
- Nowicjusz
- Kontakt:
smolisty ja za przyśpieszacz dałem coś około 50zl. Kupiłem u znajomego w sklepie cena hurtowa.
Jeżeli przyśpieszacz nie ma oporów jak próbujesz dmuchać lub ciągnąć powietrze to jest do wymiany na BANK.
Jeżeli przyśpieszacz nie ma oporów jak próbujesz dmuchać lub ciągnąć powietrze to jest do wymiany na BANK.
wilu, nie ma oporów. Pytałem w autocrafcie, gościu powiedział, że żadna hurtownia, u których zamawiają części, nie posiada takiego przyśpieszacza. Pytałem w trzech szrotach w okolicy - nie mają takich samochodów.
Jeśli chodzi o odmę, to co tutaj jest nie tak? Wg mnie jest ok. Przepustnicę, odmę, węże, przepływomierz czyściłem.
Niebieski czujnik temperatury wymieniłem niedawno, zmian nie widzę. Odpięta sonda lambda. 8 litrów spali.
Widzę, że też jesteś z podkarpacia. Skąd dokładnie? Mógłbyś załatwić mi taki przyśpieszacz? Dzięki za zainteresowanie tematem.
Jeśli chodzi o odmę, to co tutaj jest nie tak? Wg mnie jest ok. Przepustnicę, odmę, węże, przepływomierz czyściłem.
Niebieski czujnik temperatury wymieniłem niedawno, zmian nie widzę. Odpięta sonda lambda. 8 litrów spali.
Widzę, że też jesteś z podkarpacia. Skąd dokładnie? Mógłbyś załatwić mi taki przyśpieszacz? Dzięki za zainteresowanie tematem.
golf II 1.3 NZ
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://www.serwispomp.gensys.pl/sterowniki.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Nowicjusz
- Kontakt:
smolisty Jestem z kolbuszowej taki przyspieszacz mam w garażu, leży na regale.
Koledzy sprawdźcie też regulator temperatury powietrza dolotowego w obudowie przepustnicy (dochodzą do niego dwa wężyki podciśnieniowe). Objawy tak jak pisał kolega wcześniej, przygasanie na zimnym i falowanie na jałowym.
Okazało się, że cała instalacja podciśnienia sama w sobie jest szczelna, ale uszkodzony jest ów regulator i zasysa powietrze z nad przepustnicy do układu podciśnienia... Sprawny regulator nie przepuszcza powietrza z układu podciśnienia, gdy jest ono wystarczająco ciepłe, natomiast gdy jest za zimne, otwiera kanalik podciśnieniowy, klapa w obudowie filtra powietrza zmienia położenia i silnik zasysa gorące powietrze od kolektora wydechowego.
Okazało się, że cała instalacja podciśnienia sama w sobie jest szczelna, ale uszkodzony jest ów regulator i zasysa powietrze z nad przepustnicy do układu podciśnienia... Sprawny regulator nie przepuszcza powietrza z układu podciśnienia, gdy jest ono wystarczająco ciepłe, natomiast gdy jest za zimne, otwiera kanalik podciśnieniowy, klapa w obudowie filtra powietrza zmienia położenia i silnik zasysa gorące powietrze od kolektora wydechowego.
Słuchajcie, dmuchając w przewód, co biegnie od przepustnicy do przyspieszacza aparatu zapłonowego, powietrze leci bez końca. Natomiast dmuchając w drugą stronę, w ogóle nie chce lecieć. Wyjąłem przepustnicę, wyczyściłem ją, ale tego odetkać nie mogę. Jak to zrobić? Liczę na rady. Pozdrawiam
golf II 1.3 NZ
- Paweł Marek
- V.I.P.
założony na przyśpieszacz? To membrana strzeliła. A po drugiej stronie jest prawdopodobnie mikra zwężka co mogło cię zmylić, a jeśli faktycznie zatkana to trzeba odetkać, nie rozkalibrować, jakimś włosiem, miedzianym drutem itp
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Kolego poszukaj dobrze na forum , ja dostałem cały aparat zapłonowy z tym przyśpieszaczem za 15zł .
Autko po wymianie tego własnie oto badziewia śmiga aż miło . Wszystkie problemy ustały
Autko po wymianie tego własnie oto badziewia śmiga aż miło . Wszystkie problemy ustały
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images35.fotosik.pl/84/fded55edb732fb53.png[/img][/url]
MK2 !
MK2 !
Że membrana jest pęknięta to się domyśliłem. Ale nie w tym rzecz. Mogę spokojnie odpiąć ten wężyk co do niej idzie od przepustnicy i silnik chodzi tak samo. Przytkana jest przepustnica w miejscu, gdzie dochodzi ten wężyk. Próbowałem to przepchać, przedmuchać i nic. Otwór jest bardzo mały i nie jest to proste. Ma ktoś jakiś pomysł?
Yoszi, w trzech szrotach w okolicy nie mają golfów 2 1.3...
Yoszi, w trzech szrotach w okolicy nie mają golfów 2 1.3...
golf II 1.3 NZ
wiem , u mnie niestety też nie mają .
Kolego to że chodzi tak samo z odpiętym przewodzikiem to standard . U mnie chodził bez zmian czy był on poczepiony czy nie .
Postaraj sie przepustnice może dorwać używaną , bo może ktoś to poxipolem zatkał . ( bo tak kazał np majster na wsi ? )
Kolego to że chodzi tak samo z odpiętym przewodzikiem to standard . U mnie chodził bez zmian czy był on poczepiony czy nie .
Postaraj sie przepustnice może dorwać używaną , bo może ktoś to poxipolem zatkał . ( bo tak kazał np majster na wsi ? )
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images35.fotosik.pl/84/fded55edb732fb53.png[/img][/url]
MK2 !
MK2 !
tak też może być. Tylko, że z przepustnicą tak, jak z przyspieszaczem - nie ma ich heh. Będę szukał i nie omieszkam informować. Pozdro
golf II 1.3 NZ
Jeżeli u mnie sie pojawi takowa 2-jka to też Ci napisze konkretnie co i jak i za ile .
Puki co sprawdz tą przepustnice , warto ją rozebrać i sprawdzić . Kompresorem może przedmuchać ?
Puki co sprawdz tą przepustnice , warto ją rozebrać i sprawdzić . Kompresorem może przedmuchać ?
MK2 !
MK2 !