[GOLF MK3] VR6 Yellow Cab :) all foto str. 1
Moderator: G0 Karcio
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
[mk3 VR6] Yellow Cab :) all foto str. 1
wczoraj silnik byl juz wyczyszczony i prawie caly pozaklejany
Dzisiaj odkrecilismy jeszcze kilka ostatnich srubek i czas rozpoczac malowanie (zeszlo nam 6h )
Najpierw podkład wspomagający przyczepność, pozniej podklad zwykly... i wygladalo to tak:
Później baza (lc9z, czyli czarna perła, taki sam kolor jak mam wymalowana komore)
I na koniec bezbarwny i dostal polysku
na koniec dzieki dla ksiedza za cierpliwosc i psikniecie silnika, no i dla swirow ktorzy udostepnili garaz na te wyczyny
Dzisiaj odkrecilismy jeszcze kilka ostatnich srubek i czas rozpoczac malowanie (zeszlo nam 6h )
Najpierw podkład wspomagający przyczepność, pozniej podklad zwykly... i wygladalo to tak:
Później baza (lc9z, czyli czarna perła, taki sam kolor jak mam wymalowana komore)
I na koniec bezbarwny i dostal polysku
na koniec dzieki dla ksiedza za cierpliwosc i psikniecie silnika, no i dla swirow ktorzy udostepnili garaz na te wyczyny
- kler_b
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Piekna robota , jakas podloge masz zeby sie nie zabrudzil za szybko?
VW Polo: viewtopic.php?p=3964687#3964687" onclick="window.open(this.href);return false;
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
bardzo ladnie wyglada, ciekawe jak bedzie w efekcie koncowym
-
- Nowicjusz
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
dzieki Narazie nic pod spod auta nie mam. Zastanawiam sie jeszcze czy warto dawac cos metalowego pod spod, czy zwykly plastik wystarczy... W koncu i tak plan na air przez zime jest wiec moze nie bedzie trzeba go targac non stop po ziemii...kler_b pisze:Piekna robota , jakas podloge masz zeby sie nie zabrudzil za szybko?
sam jestem ciekawy ale mysle ze bedzie okrobal264 pisze:bardzo ladnie wyglada, ciekawe jak bedzie w efekcie koncowym
nie wiem czemu, ale dopiero dzisiaj tu trafiłem...
czemu żółty?
wszystko ok, wszystko cacy, koło fajne, gadzety dobre, ale pomysł i wykonanie nowej tapicerki REWELACJA Lepiej chyba naprawde nie dało się tego zrobić. SUPER
czemu żółty?
wszystko ok, wszystko cacy, koło fajne, gadzety dobre, ale pomysł i wykonanie nowej tapicerki REWELACJA Lepiej chyba naprawde nie dało się tego zrobić. SUPER
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
obejrzyj foty z dobrych zlotow to bedziesz wiedzial... CZARNY, GRANATOWY, i ostatnio modny BRĄZ... dla mnie kicha mialem juz czarne mk3... (z reszta teraz mam nastepne na dupowoz) i auto w ciemnym kolorze dla mnie projektem juz raczej nie bedzie... co bylo na evencie w tym i poprzednim roku? 4-5 mk3... wszystkie czarne, wszystkie na pakiecie usa, i wiekszosc na RSach... kicha zero indywidualizmuBossman pisze:czemu żółty?
mam taka wizje na auto, ma byc inne i chyba poki co wychodzi. Kolor, wnetrze, kolo poki co jedyne jakie widzialem na mk3 w PL i niech tak zostanie
dzieki. Chociaz pewnie calosci projekt nabierze jak auto w koncu stanie na docelowych wypolerowanych kolach z silnikiem itp coz... mam nadzieje ze juz niedlugoBossman pisze:wszystko ok, wszystko cacy, koło fajne, gadzety dobre, ale pomysł i wykonanie nowej tapicerki REWELACJA Lepiej chyba naprawde nie dało się tego zrobić. SUPER
moje nie czarne, bez pakietu us i bez eresów:P ...i bieeeednie wyglądalo przy pozostałychFredi88 pisze:4-5 mk3... wszystkie czarne, wszystkie na pakiecie usa, i wiekszosc na RSach... kicha zero indywidualizmu
hehe, no ja od conajmniej 3 lat powtarzam sobei,ze gdy kiedys rozpocznę wkoncu jakis bezkompromisowy projekt, to wówczas koneicznie brązFredi88 pisze:obejrzyj foty z dobrych zlotow to bedziesz wiedzial... CZARNY, GRANATOWY, i ostatnio modny BRĄZ... dla mnie kicha
A odnośnei koloru, to nie powiedziałem,że zółty zły, ot, po prostu ciekawiło mnei czym sie kierowałeś przy wyborze:) Napewno auto będzie bardzo charakterystyczne i rozpoznawalne, nawet bez tych wszystkich rarytasów;)
Powodzenia w dalsyzch pracach, skończysz to chętnie obejrzę jeśli się nadarzy okazja
pozdrawiam
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
bo to sie tak juz przyjelo ze nie ma rsa, nie ma napompowanych bumperow to jest biednie... gó*no prawdaBossman pisze:moje nie czarne, bez pakietu us i bez eresów:P ...i bieeeednie wyglądalo przy pozostałych
auto mialo z zalozenia byc amerykanskie, ale zarazem oryginalne, a nie jakies wielkie tuningi Dlatego co sie dalo, to kojarzy sie (przynajmniej mi) z ameryka... VR6 to chyba najczestszy silnik u nich... Kolo od amerykanskiej legendy corvetty, wnetrze musialo pasowac do auta, mialo nie byc krzykliwe - chyba sie udalo... No i kolor w stanach jest troche tych żółtych autek... u nas, jak na lekarstwo. Pomijam colour concepty, bo prawde mowiac jakiegos super projektu tez nie ma, a i sam kolor mi sie nie podoba bo jest cholernie wyblakly. Ja to auto robie od poczatku pod siebie. Dopiero jak ujawnilem co i jak to wiara mi zaczela wrzucac foty w temat i widze ze gdzies w stanach jest zoltek na tych kolach, ale w calkiem innym stylu niz moje auto zrobiony, wiec nie ma sie co łamać tylko dociągnąc projekt do konca i cieszyć sie z tego, co wyjdzieBossman pisze:A odnośnei koloru, to nie powiedziałem,że zółty zły, ot, po prostu ciekawiło mnei czym sie kierowałeś przy wyborze:)
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
no to maly aktual... Najpierw wszystko poszlo w podklad, nawet kilka razy, zeby dotrzeć wszystkie dziurki i lakier był gładki...
Później baza
Trochę zabawy było, najwięcej z oklejaniem kolektora, zeby polozyc 2 kolory i pozniej calosc zalac lakierem, zeby nie było widac łączenia.
Efekt...
dodam tylko, że to jeszcze nie jest ostateczna wersja "góry" silnika
Później baza
Trochę zabawy było, najwięcej z oklejaniem kolektora, zeby polozyc 2 kolory i pozniej calosc zalac lakierem, zeby nie było widac łączenia.
Efekt...
dodam tylko, że to jeszcze nie jest ostateczna wersja "góry" silnika
- ksiadzt
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
będzie poezja jutro mała polerka i MIODZIO!!!
[url=http://miniurl.pl/56681][img]http://img689.imageshack.us/img689/1438/zakonczeniekalisz7a.th.jpg[/img][/url]
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
- kler_b
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chlopaki nie próznuja, czekam na efekt koncowy
VW Polo: viewtopic.php?p=3964687#3964687" onclick="window.open(this.href);return false;
Fredi88, taka techniczna prośba - uaktualniaj od razu pierwszy post
szczerze mówiąc jak zobaczyłem fotki z polakierowanym silnikiem to byłem trochę zdegustowany - nie podoba mi się malowanie całego silnika na raz, razem ze śrubami itd. Ale jak pokazałeś kolektor to zmieniam zdanie - pod maską też będzie wypas (wizualnie, bo technicznie to wiadomo)
szczerze mówiąc jak zobaczyłem fotki z polakierowanym silnikiem to byłem trochę zdegustowany - nie podoba mi się malowanie całego silnika na raz, razem ze śrubami itd. Ale jak pokazałeś kolektor to zmieniam zdanie - pod maską też będzie wypas (wizualnie, bo technicznie to wiadomo)
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
No, no dzieje się dobrze widzę
Też miałem mieszane uczucia co do koloru ale widać brak mi wyobraźni
Taki ładny będzie, że strach tym jeździć
Też miałem mieszane uczucia co do koloru ale widać brak mi wyobraźni
Taki ładny będzie, że strach tym jeździć
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice