Dlawi sie przy ruszaniu z jedynki na dwojke
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dlawi sie przy ruszaniu z jedynki na dwojke
Mam mały problem juz raz pisałem o tym,ale nie było rozwiązania. Mam mk3 GTi z 95 roku symbol silnika AGG,problem jest troche głupi no ale cos jest nie tak mianowice jak jade na jedynce pełny gaz i gwałtownioe przełanczam na drugi bieg to zamiast zapisknąc oponami to najpierw sie króciutko zadławi a dopiero potem ciągnie,co to moze byc,jakis czujnik albo przepływomież sonada lambda,nie mam pojecia,swiece kopułke palec i kable kupiłem i to wszystko jak njadrzosze i najlepsze,nie wiem co to moze jeszcze byc,i wątpie ze mi cos na VAG pokaze,jak nie znajde tutaj rozwiązania to pojade w koncu na kompa! Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2007 21:17 przez Daniel Gnacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam podobny problem.Na komputerze mi nic niepokazało.Sonda jest wymieniona to raczej odpada.Zastanawiałem się właśnie nad kablami bo troche sie połaszczyłem i kupiłem tańsze i nie z bosha.Niewiem jak u ciebie ale u mnie dzieje się to tylko na początku po chwili jazdy jak sie zagrzeje jest lepiej.Jak znajdziesz powód to daj znać.
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
taka przyczyna jest prawdopodobna. Należałoby dodać że to czyszczenie trzeba robić bardzo delikatnie, żadnymi twardymi materiałami tylko delikatnie, i że często nie pomaga.tier pisze:przeczysc "goracy drut" w przeplywomierzu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
w tym silniku zapłonu się nie ustawia, sam się ustawia, pozdrDaniel Gnacy pisze:własnie nie wiem bo jak go rok temu kupiłem to juz tak miał,takze mozliwe. czyli bym musiał jechac ustawic zapłon tak?
[ Dodano: 16 Sie 2007 14:22 ]
silniki AGG były montowane w golfach od 07.1995Wojtes3mkIII pisze:troche tak odbiegając od tematu, masz golfika z `95r. i oznaczenie AGG z tego co wiem to AGG było w rocznikach `96 i `97
[ Dodano: 16 Sie 2007 14:25 ]
a wg mnie to przepustnica padła, miałem kiedyś ADY poprzednik AGG i miałem to samo, wymieniłem przepustnicę i wtedy było wszystko OK, tylko jak bedziesz chciał wymienić tą cześć to na nową(najlepiej z serwisu) nie używaną, bo to nie ma sensu za jakiś czas znowu się z tym meczyćtier pisze:stary temat ale napisze. przeczysc "goracy drut" w przeplywomierzu. na 100% to jest przyczyna zamulenia w silnikach AGG
Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2007 14:26 przez petek20, łącznie zmieniany 1 raz.
petek