Witam kupiłem Golfa mk3 1.9 SDI 97r z Niemiec i chodzi ładnie ale jak sie go prze gazuje to ponowne przegazowanie sprawia kłopot (dymi, dusi się, brak mocy). Po oględzinach silnika okazało się że brak czerwonego wężyka wychodzącego z zaworu N75. W TDI wiem dokąd powinien iść ale w SDI???? Jeśli ktoś ma ten silnik, to proszę żeby napisał i w miarę możliwości jakieś zdjęcie dokąd wczepić taki wężyk?? czerwony kolor ma w 1.9TDI 1Z może w tym SDI i ma inny kolor ale chodzi o ten który wchodzi/wychodzi na górze zaworka.
Chodzi o ten zaworek ,, zdjęcie zapożyczone od kolegi erie85
Z góry dziękuję za pomoc.
Dokąd idzie czerwony wężyk od zaworu N75???? W SDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Może ktoś pomóc z tym wężykiem??? byłem dzisiaj pochodzic po komisach, ale nie znalazlem zadnego SDI jak na złość
Niech ktoś chociaż napisze, dokąd mniej więcej powinien wchodzić ten wężyk?? POMOCY!!
Niech ktoś chociaż napisze, dokąd mniej więcej powinien wchodzić ten wężyk?? POMOCY!!
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A po kiego n75 w sdi ? czym on niby ma sterować ? n18 wiadomo od egr,ale n75 ? . Zobacz gdzie idą węzyki od niego bo sam jestem ciekaw,może ktoś uturbił twojego sdi A tak na poważnie to może masz klimę ?bo wtedy wszystko jasne
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Witam, klimy brak, u mnie sa oba i N75 i N18, wygląda jak przy TDI ale jeden wężyk zamiast do turbo idzie do rury od powietrza i zamyka?otwiera dopływ powietrza z filtra , jutro jak będzie ładna pogoda to porobię zdjęcia...