Jakie sprzęgło do 1Z ? ? ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam!
koledzy pomóżcie mi w doborze sprzęgła do mojego Mk3 1Z. Mam zamiar trochę w nim "pogrzebać" i nie wiem jakie sprzęgło wrzucić żeby to wszystko wytrzymało... myślałem nad vr6 ale nie wiem czy będzie wszystko pasowało. w planach jest mod programu i 216:) a moje org sprzęgło nie daje rady juz teraz:/ a jest nowe!!! z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam!!!
koledzy pomóżcie mi w doborze sprzęgła do mojego Mk3 1Z. Mam zamiar trochę w nim "pogrzebać" i nie wiem jakie sprzęgło wrzucić żeby to wszystko wytrzymało... myślałem nad vr6 ale nie wiem czy będzie wszystko pasowało. w planach jest mod programu i 216:) a moje org sprzęgło nie daje rady juz teraz:/ a jest nowe!!! z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam!!!
to cos jest nie halo bo 1z mają mocne sprzegła. Ja mam Ori sprzegło 210tyś nalatane i przy prawie 300niutkach normalnie sobie radzi.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Re: Jakie sprzęgło do 1Z ? ? ?
to moje 1z nie jest raczej takie standardowe bo żaden mój znajomy który ma mk3 1z nie ma startu;) ja nic nie robiłem ale być może któryś z poprzednich właścicieli coś kombinował:) mi nic o tym nie wiadomo:) a co do sprzęgła to kiedy kupiłem nowe sprzęgło LUKa zaczęło mi bardzo lekko chodzić... tzn pedał sprzęgła chodzi bardzo lekko...wronek1 pisze:to cos jest nie halo bo 1z mają mocne sprzegła. Ja mam Ori sprzegło 210tyś nalatane i przy prawie 300niutkach normalnie sobie radzi.
- Procencik
- Mały gagatek
- Kontakt:
To dobrze że chodzi lekko. Ale jak żeś sie uparł to sprzęgło Sachsa jest praktycznie nie do zaj*******. Cena nie jest taka przerażająca a jakość i wytrzymałość na 5.
PS. Mimo tego że jest Luka czy innej firmy a jest nowe i nie wytrzymuje to jest coś nie tak
PS. Mimo tego że jest Luka czy innej firmy a jest nowe i nie wytrzymuje to jest coś nie tak
Jest nisko, jest pięknie
Moje mk3:
[img]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3268922#3268922[/img]
Moje mk3:
[img]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3268922#3268922[/img]
niby tak, ale wg mnie aż za lekko... nie spotkałem się nigdy z tak lekko pracującym sprzęgłem.To dobrze że chodzi lekko.
chodziło mi raczej o to czy będzie pasowało sprzęgło od jakiegoś mocniejszego silnika, np vr6Ale jak żeś sie uparł to sprzęgło Sachsa jest praktycznie nie do zaj*******.
ale co ? ?PS. Mimo tego że jest Luka czy innej firmy a jest nowe i nie wytrzymuje to jest coś nie tak
A to juz jest opisane w stosownych tematach o sprzeglach, przejsciach z dwumasy na jednomas itd. Kwestia poczytania sobie. Spasic spasuje bez prolemu od G60 VR6diesel90 pisze:chodziło mi raczej o to czy będzie pasowało sprzęgło od jakiegoś mocniejszego silnika, np vr6
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ale trzeba coś przerabiać?? jeśli ktoś wie gdzie jest post z takim tematem to prosił bym o link. szukałem i szukałem ale znalazłem o tych sprzęgłach ale tylko do 110KM... z góry dziękiA to juz jest opisane w stosownych tematach o sprzeglach, przejsciach z dwumasy na jednomas itd. Kwestia poczytania sobie. Spasic spasuje bez prolemu od G60 VR6
- bradley
- Forum Master
Zbiera na wymioty. Temat o sprzeglach wisi na pierwszej stronie dzialu TDI...
Moj oryginalny LUK wytrzymal 280tys km, zaczal sie slizgac coraz czesciej wiec zostal wymieniony a tarcza wygladala ladnie, jeszcze daleko bylo jej do nitow.
Moj oryginalny LUK wytrzymal 280tys km, zaczal sie slizgac coraz czesciej wiec zostal wymieniony a tarcza wygladala ladnie, jeszcze daleko bylo jej do nitow.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]