Problem z pierwsza częścią wydechu.

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

szydi91
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: szydi91 » pn lis 08, 2010 02:59

Witam, zakupiłem niedawno Golfa 2 1.3 CL 85 rok. Mam problem, nie wiem czy samochód był podwyższany jakimś domowym sposobem czy coś, ale zaraz za silnikiem wydech stuka mi o ramę podwozia. Jestem młody i nie znam się zbytnio na samochodach, jest jakiś sposób żeby pozbyć się tego hałasu stukania (głównie na małych obrotach) bez dodatkowych kosztów? Jakiś własny sposób? Wiem na pewno że jest podwyższony gdyż porównywałem to miejsce z innym golfem kolegi. Macie jakieś propozycje?

szydi91
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z pierwsza częścią wydechu.

Post autor: szydi91 » wt lis 09, 2010 00:37

a gdybym w tę szparę dopasował kawałek metalowej blachy i zespawał wszystko razem, takie coś wchodzi w grę? Jakieś konsekwencje poza tym ze w przyszłości przy wymianie pierwszej części będę musiał coś wykombinować:)

szydi91
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: szydi91 » wt lis 09, 2010 14:12

Miałem nadzieję, że da się to zrobić jakoś bez spawania i wycinania czegokolwiek. Jest taka możliwość?

Awatar użytkownika
Tomasz Bis
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Tomasz Bis » śr lis 10, 2010 23:10

Rozumiem że podniesione zawieszenie , które moim zdaniem nie ma wpływu na Twój problem . Proponuję najpierw poluzować obejmy i ustawić od nowa tłumik . Czasem jest to urwany gumowy wieszak , zanim chwycisz w ręce gumówkę i spawarkę warto dobrze się temu przyjrzeć . A skrócić lub wydłużyć można w miejscu łączenia tłumików , rur .

Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”