Nagle nie chce zapalic:(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam problem, otoz moj golf od jakiegos tygodnia po dluzszym staniu zaczal ciezko zapalac, raz sie zdarzylo ze po odstaniu 20 min tez nie chcial odpalic - po dluzszym kreceniu zalapal. Dzisiaj przy pierwszym odpalaniu juz w ogole nie zapalil. Dodam ze jest to silnik 1.8 ABS z gazem 2 gen ktory przelacza sie przy osiagnieciu 10 stopni. Dzisiaj wykrecilem swiece - kolor popielaty ale wczesniej tez taki byl, iskra jest, pompa paliwa przy przekreceniu zaplonu jest slyszalna. Co to moze byc??
Mam problem, otoz moj golf od jakiegos tygodnia po dluzszym staniu zaczal ciezko zapalac, raz sie zdarzylo ze po odstaniu 20 min tez nie chcial odpalic - po dluzszym kreceniu zalapal. Dzisiaj przy pierwszym odpalaniu juz w ogole nie zapalil. Dodam ze jest to silnik 1.8 ABS z gazem 2 gen ktory przelacza sie przy osiagnieciu 10 stopni. Dzisiaj wykrecilem swiece - kolor popielaty ale wczesniej tez taki byl, iskra jest, pompa paliwa przy przekreceniu zaplonu jest slyszalna. Co to moze byc??
A ma problem przy paleniu w deszcz czy cały czas? To jest istotna kwestia:D
Re: Nagle nie chce zapalic:(
Wlasnie grzebie przy aucie - w trybie awaryjnym zapala na gazie bez najmniejszego problemu, a na benzynie w ogole. Pompka szumi jak przykladam ucho. Co dalej??
a dochodzi paliwo do cylindrów ?? to że pompa chodzi to nie oznacza że jest sprawna . Na gazie pali wiec to nie jest problem z zaplonem .
....skąd brać na to wszystko siano....
ja na twoim miejscu tez szukałbym przyczyny w pompie paliwa moze filtr? dodam ze mam podobny problem i chyba dzisiaj zajrze do pompki
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dokładnie tak jak koledzy mówią, pompa paliwa, filtr, zobacz czy przewody nie są pozałamywane, czy paliwo bez problemu dochodzi do wtrysku
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zobacz czy nie zepsuło się odcięcie wtryskiwacza podczas pracy na LPG (połącz na próbę przecięty kabel zasilający wtryskiwacz w wiązce do wtyku 4-pinowego u góry wtrysku)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.