tuleje wachacza przod wymiana
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam chciałbym sie dowiedzieć jak wymienic tuleje wachacza przod... w GOLFIE 3 gdzie ona sie znajduje dokladnie i co trzeba odkrecac zeby wymienic..najlepiej jak by ktos napisał krok po kroku ... z góry dziekuje
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21836" onclick="window.open(this.href);return false; ps ... jak nie masz warunków do wymiany - to się za to nie zabieraj sam ... takie słowa ode mnie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Popieram wypowiedź poprzednika. Jeśli niewiesz nawet gdzie znajduje się tuleja to samodzielna wymiana może sie dla Ciebie źle skończyć. Mechanik szybko się z tym upora a koszty wymiany nie sa wielke. Koszt ok 100zł za 2 wachacze robocizna + ok 30zł koszt jednej tulejki. W 1 wachaczu masz 2 tuleje metalowo gumowe to daje razem 4 sztuki. Częściej siadaja w przednim wachaczu te z tyłu, które trzeba ustawić w odpowiedni sposób na znakach.
Auto jest bogiem a prędkość nałogiem, turbo podstawą a nitro zabawą!
yhy lecz wiesz... wole sam sie nauczyc wymieniac takie rzeczy niz dawac co chwila do mechanika i placic... w przyszlosci przyda sie znajomosc mechaniki.. a pozatym mam garaz wiec warunki są nawet nawet
Re: tuleje wachacza przod wymiana
A podnośnik albo kanał i coś by autko do góry podnieść masz bo z lewarkiem nawet do tego nie podchodź kolego...boob1990 pisze:yhy lecz wiesz... wole sam sie nauczyc wymieniac takie rzeczy niz dawac co chwila do mechanika i placic... w przyszlosci przyda sie znajomosc mechaniki.. a pozatym mam garaz wiec warunki są nawet nawet
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
nie no mam podnosnik jutro zamierzam na kanał wjechac... bo i tak musze mise olejowa odkrecic
a dlaczego nie ? osobiście wymieniałem z lewarkiem, tyle że podnosiłem jedną stronę, podłożyłem dechy pod auto, druga strona tak samo i miałem przód w powietrzu. Polecam zagadać z kimś kto ma prasę, będzie szybciej i bez komplikacji. Ja zagadałem z uczniem u jednego mechaniora, dałem mu wahacze i zrobił na fuchę, skasował 20 złHaki pisze:bo z lewarkiem nawet do tego nie podchodź kolego...
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
mishabest, bobrze kolega gada....
ja też sobie radziłem na lewarku i kobyłkach ale prasa jest konieczna i trzeba pamiętać jak pisał kolega Bolo159, by dobrze znaki ustawić...
temat jest do zrobienia w warunkach garażowych (poza prasą) o ile ktoś ma trochę chęci i wszystko pójdzie bez niespodzianek.
ja też sobie radziłem na lewarku i kobyłkach ale prasa jest konieczna i trzeba pamiętać jak pisał kolega Bolo159, by dobrze znaki ustawić...
temat jest do zrobienia w warunkach garażowych (poza prasą) o ile ktoś ma trochę chęci i wszystko pójdzie bez niespodzianek.
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
Turbo Klekot HDI/RHS+ 138hp/320nm - Peugeot 307sw / rodzino-wóz.
Turbo Klekot HDI/RHS+ 138hp/320nm - Peugeot 307sw / rodzino-wóz.