Caddy MK1 85r 1.6D ->1.9 TDI by AndreVV (1. str)
Moderator: G0 Karcio
Caddy mk1 85r 1.6TD ->1.9 by AndreVV
w tym kolorze będzie się ładnie prezentował ale nie wiem czy nie lepiej by było w delikatnym metaliku pamiętaj że metalik ma większą głębie od zwykłego lakieru.
- GrizLLy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak tam dawno mnie tu nie było a tu postępu brak niczym z moim taczkowozem
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
prace blacharskie trwają , aż taka złota rączka zemnie nie jest , wiec zleciłem część prac zaprzyjaźnionemu blacharzowi .. niestety żeby było taniej autko jest traktowane 2. terminowe że tak powiem :]
Foto relacja się tworzy niestety aparat leży u blacharza
temat ożyje za jakieś 2 tygodnie bo wtedy mam termin odbioru jeszcze tylko znaleźć lakiernika co się podejmie wyrównania optycznego myślę ze będzie parę miejsc gdzie 2-3mm szpachlunku będzie trzeba położyć
tapicer nagrany :] zdradzę że na pewno skóra! :] , mody pod maską :] ,, jakieś zawieszenie ... właśnie przymierzam się do zakupów maxx"ów 8-9 J .. napewno sie pochwale jak już dostane nowe "BlueTDI"
POZDRAWIAM
do usłyszenia:]
Foto relacja się tworzy niestety aparat leży u blacharza
temat ożyje za jakieś 2 tygodnie bo wtedy mam termin odbioru jeszcze tylko znaleźć lakiernika co się podejmie wyrównania optycznego myślę ze będzie parę miejsc gdzie 2-3mm szpachlunku będzie trzeba położyć
tapicer nagrany :] zdradzę że na pewno skóra! :] , mody pod maską :] ,, jakieś zawieszenie ... właśnie przymierzam się do zakupów maxx"ów 8-9 J .. napewno sie pochwale jak już dostane nowe "BlueTDI"
POZDRAWIAM
do usłyszenia:]
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
caddylak wraca do łask , praca blacharska zakończona w 97% :]
sie działo /// odcinanie czyszczenie spawania
Pare fotek
NADKOLA
PROGI
DRZWI
DACH
PODSZYBIA
I TAKI MÓJ WYMYSŁ schowek za fotelami
sie działo /// odcinanie czyszczenie spawania
Pare fotek
NADKOLA
PROGI
DRZWI
DACH
PODSZYBIA
I TAKI MÓJ WYMYSŁ schowek za fotelami
- kubavwujek
- Użytkownik
- Kontakt:
no widzę że sporo jest do zrobienia ale i sprawnie Ci to wychodzi
Mam tylko pytanie, czy jak spawałeś tam koło rynienki, to dach się nie próbował odginać pod wpływem nagrzania ?
Mam tylko pytanie, czy jak spawałeś tam koło rynienki, to dach się nie próbował odginać pod wpływem nagrzania ?
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182184]Cztery kółka kubyVWujka[/url]
[img]http://img37.imageshack.us/img37/4236/newvwfsig.jpg[/img]
[b]KR jeździ[/b]
[img]http://img37.imageshack.us/img37/4236/newvwfsig.jpg[/img]
[b]KR jeździ[/b]
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
kubavwujek, roboty sporo .... większość "wyspawana" w warsztacie blacharskim dach niestety nie ja spawałem ja tylko podłogę ... mogę się domyślać ze punktowo chwila przerwy i znowu itd...
andrew,
No bracie jestem pełen podziwu ... dawaj więcej fotek :] fajnie się ogląda Postępy .
Słyszałem ,że jakaś Kooperacja z "Adamm'em" ?
Coś ty tam znowu wymyślił ?.. będę musiał zawitać
No bracie jestem pełen podziwu ... dawaj więcej fotek :] fajnie się ogląda Postępy .
Słyszałem ,że jakaś Kooperacja z "Adamm'em" ?
Coś ty tam znowu wymyślił ?.. będę musiał zawitać
-
- Forum Master
- Kontakt:
andrew-ziom, wszystko pięknie, ale dlaczego dopusciłeś żeby zaczełko już rdzewieć? Z podszybia to Ci zaraz zacznie wychodzić pod lakierem... Druga sprawa planujesz jakiś customowy zbiornik paliwa, ze wywaliłeś taki spory schowek?
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
bratCaDDy,
prawda . plany są
PAKA w drewnie na przemian ciemny jasny brąz
NADWOZIE jazzBlue
WNĘTRZE skórka brąz (ciemniejsze fotele jaśniejsze przeszycie )
komora silnika brąz (ciemniejsza komora jaśniejsze detale)
z ciekawości dodam ze rozpocząłem współprace z Algrundo
wojtek_sari,
co do fotek , racja na początku auto było słabo zabezpieczone , racja niektóre elementy zaczęły ponownie rdzewieć .
Poprzez słabe zabezpieczenie pomieszczenia w którym czekało na swoja kolej .... ale ten błąd został szybko naprawiony ... nadwozie już wypiaskowane i pomalowane reaktywnym PODKŁADEM i teraz czeka już szpachlowanie - podkład - lakier dodam ze nie jest to lakierowane w pierwszym lepszym garażu ....
CO DO BAKU miałem plan wyspawać z aluminium , albo przerzucić ORI bak na tył za belkę
prawda . plany są
PAKA w drewnie na przemian ciemny jasny brąz
NADWOZIE jazzBlue
WNĘTRZE skórka brąz (ciemniejsze fotele jaśniejsze przeszycie )
komora silnika brąz (ciemniejsza komora jaśniejsze detale)
z ciekawości dodam ze rozpocząłem współprace z Algrundo
wojtek_sari,
co do fotek , racja na początku auto było słabo zabezpieczone , racja niektóre elementy zaczęły ponownie rdzewieć .
Poprzez słabe zabezpieczenie pomieszczenia w którym czekało na swoja kolej .... ale ten błąd został szybko naprawiony ... nadwozie już wypiaskowane i pomalowane reaktywnym PODKŁADEM i teraz czeka już szpachlowanie - podkład - lakier dodam ze nie jest to lakierowane w pierwszym lepszym garażu ....
CO DO BAKU miałem plan wyspawać z aluminium , albo przerzucić ORI bak na tył za belkę
Kurcze ten kolor wnętrza to bardzo dobry pomysł .Po prostu będzie wymiatał
Natomiast co do spawania to powiem ci że miałeś zacięcie. Mój mk I był w lepszym stanie i z braku czasu musiałem go sprzedać.
I za to dla ciebie ze się nie poddałeś
Czekam na nowosci
Natomiast co do spawania to powiem ci że miałeś zacięcie. Mój mk I był w lepszym stanie i z braku czasu musiałem go sprzedać.
I za to dla ciebie ze się nie poddałeś
Czekam na nowosci
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
jbs-78,
klucz666, niestety nie mam ... ale gorzej z szpachlowaniem bo lakiernik by sie znalazł
niestety auta niemam jeszcze u siebie problem z przejezdnością dróg ....
CO MYŚLICIE o 16" w cddym coś od mercedesa
16 cali q mk1
a może audi
oponka 165/40
klucz666, niestety nie mam ... ale gorzej z szpachlowaniem bo lakiernik by sie znalazł
niestety auta niemam jeszcze u siebie problem z przejezdnością dróg ....
CO MYŚLICIE o 16" w cddym coś od mercedesa
16 cali q mk1
a może audi
oponka 165/40
wszysttkiee powyższe już były i to już dość oklepane zwory... pomyśl może nad czymś innymja bym do cddy wsadził np alusy od smarta for_4 tego jeszcze nie było w vw
znajdziesz mnie na
http://www.vagsiekreci.pl
http://www.vagkujawy.pl
http://www.vagsiekreci.pl
http://www.vagkujawy.pl
-
- Forum Master
- Kontakt:
!6 zdecydowanie duza do codziennej jazdy, na 16 można robić show ale muszą sie chować w nadkolach(felgi nie opony ) A to już wymaga przeróbki podłuznic i kielichów, zaś na tyle musisz zrobić od zera amortyzatory, bo takich krótkich to nawet na ebayu nie znajdziesz Niemniej wszytko da się zrobic ;]
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco