passat 1.9tdi versus A8 4.2 350KM
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam , kill dotyczy mojego Passka 158Km 363.5Nm vs Audi A8 4.2 Quattro 350KM , zabawa odbywa sie w moim miescie Gorzow Wlkp. , jadac od miasta w strone domu jednopasmowa droga, przy torowisku, goni mnie jakis xenon , no dojezdza ale niema mozliwosci wyprzedzenia, z racji "super rownej drogi w przeszkodami" , dojechalismy do ronda przy Statoil, tam juz 2 pasy , audi za mna, zielone, ale auta przed nami, wiec powoli ale tetno juz podniesione x2 .
za rondem przez chwile sa 3 pasy , wiec wyszlismy jakos obronna reka i kazdy swoim pasem posunął do przodu, audi przede mne , ja cisne za nim , i tak zaczela sie 2 pasmowa jezdnia i cisniemy, ruch sie zrobil żadki wiec i predkosci podskoczyly w okolice 180-190km/h , kolejne rondo wiec hamowanie i w lewo poszli , tam juz jeden pas wiec jakos trzeba sobie radzic, audi wyprzeda to ja za nim, kolejne rondo ( jest ich troche jak na rtakie malą miejscowosc ) , za rondem poszli , obaj lewym pasem , nagle na drodze zapala sie czerwone, audi zeskakuje przed jakies auto na prawy pas abym ja mogl stanąc rowno z nim .
nerwowka jak cholera, on ma quattro ja naped na przod.
czerwone, czerwone, nagle pomaranczowe i zielone --> poszli !!
no mimo wybebeszonego auta o -140kg , audi do 80km/h bylo ciut lekko z przodu, pozniej mocno uciekalo ...
dojechalismy do miejsca zamieszkania owego pana juz w spokoju, zapytalem sie wtedy jaki ma silnik i jaka moc, pan spokojnie odpowiedzial 4.2 350KM , ja mysle sobie szok , ale nagle pan pyta mnie , a co ja mam, ja odpowiadam 1.9tdi a ziomek takie oczy i pyta sie czy niesciemniam, a ja mowie ze NIE, ale mam 158KM i auto jest mocno wyprute . z miejsca mnie zabil, z rolki mial duzo gorzej ale pan podziekowal , ja rowniez
za rondem przez chwile sa 3 pasy , wiec wyszlismy jakos obronna reka i kazdy swoim pasem posunął do przodu, audi przede mne , ja cisne za nim , i tak zaczela sie 2 pasmowa jezdnia i cisniemy, ruch sie zrobil żadki wiec i predkosci podskoczyly w okolice 180-190km/h , kolejne rondo wiec hamowanie i w lewo poszli , tam juz jeden pas wiec jakos trzeba sobie radzic, audi wyprzeda to ja za nim, kolejne rondo ( jest ich troche jak na rtakie malą miejscowosc ) , za rondem poszli , obaj lewym pasem , nagle na drodze zapala sie czerwone, audi zeskakuje przed jakies auto na prawy pas abym ja mogl stanąc rowno z nim .
nerwowka jak cholera, on ma quattro ja naped na przod.
czerwone, czerwone, nagle pomaranczowe i zielone --> poszli !!
no mimo wybebeszonego auta o -140kg , audi do 80km/h bylo ciut lekko z przodu, pozniej mocno uciekalo ...
dojechalismy do miejsca zamieszkania owego pana juz w spokoju, zapytalem sie wtedy jaki ma silnik i jaka moc, pan spokojnie odpowiedzial 4.2 350KM , ja mysle sobie szok , ale nagle pan pyta mnie , a co ja mam, ja odpowiadam 1.9tdi a ziomek takie oczy i pyta sie czy niesciemniam, a ja mowie ze NIE, ale mam 158KM i auto jest mocno wyprute . z miejsca mnie zabil, z rolki mial duzo gorzej ale pan podziekowal , ja rowniez
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
Kolejne popierdzielanie po mieście z szybkościami 190km/h.*#cenzura#* was czy co?
a jakie kille opisywac tylko na torze?nawet jadąc 190 za miastem to łamanie przepisow
nie pochwalam tego ale...taki dzial niech sie zabijają...aby kogos nie...
nie pochwalam tego ale...taki dzial niech sie zabijają...aby kogos nie...
Re: passat 1.9tdi versus A8 4.2 350KM
Jeśli warunki pozwalają ( szeroko, prosta pusta, równa, brak wyjazdów z podporządkowanej ) to można śmigać ile fabryka dała, sam czasami jak jadę w nocy a znajdzie się jakiś mocny przeciwnik to w centrum miasta zdarzają się prędkości w granicach 200. Jeśli przerażają cię prędkości na autostradzie powyżej 120kmh to pomyliłeś dział i forum
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
bvw08 pisze:Jeśli warunki pozwalają ( szeroko, prosta pusta, równa, brak wyjazdów z podporządkowanej ) to można śmigać ile fabryka dała,
chrzaniu pisze: jeden pas wiec jakos trzeba sobie radzic, audi wyprzeda to ja za nim,
zgadzam się z tobą to jak ma być! 1-10kmh pół maski, 2-20kmh cała maska 3,4,5,i jak ktoś ma 6 50kmh adrenalina robi swoje,wiec jak ktoś się boi czytać to niech nie czyta,bo wypowiedzi typu 190kmh w mieśie i bulwers to normalnie takie jest życie po to ten dział chyba takie moje skromne zdaniebvw08 pisze:Jeśli warunki pozwalają ( szeroko, prosta pusta, równa, brak wyjazdów z podporządkowanej ) to można śmigać ile fabryka dała, sam czasami jak jadę w nocy a znajdzie się jakiś mocny przeciwnik to w centrum miasta zdarzają się prędkości w granicach 200. Jeśli przerażają cię prędkości na autostradzie powyżej 120kmh to pomyliłeś dział i forum
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Koleś widocznie nie ogarniał auta bo 4,2 robi jak chce takiego Passata. Ja mam w superbie prawie 170KM i do audi 4.2 nie ma startu nawet nie ma się co oszukiwać moc robi swoje.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
No na nic lepszego cie niestac w twojej wypowiedzi ?? najlepiej napisc "NIEOGARNIA" "nieumie jezdzic" - pamietaj Audi wazy sproo wiecej niz moj passat ktory w tym dniu wazyl 1230kg, normalnie wazy 1380kg - ponoc najlepsze konie mechaniczne to redukcja masy = chyba pomoglo . a SUPERB tez sporo wazy wiecej niz moj passat to i z Audi ma *#cenzura#* start , a po 2 czytaj uwaznie, jadac po miescie delikatnie mi uciekal, ale z miejsca ze swiatel ( co jest opisane ) to juz duzo uciekal . no ale jak sie czytac niepotrafi ................mepha pisze:Koleś widocznie nie ogarniał auta bo 4,2 robi jak chce takiego Passata. Ja mam w superbie prawie 170KM i do audi 4.2 nie ma startu nawet nie ma się co oszukiwać moc robi swoje.
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
to cięzkie krowy, na majówce stawalem swoim mk2 ABF na krótkiej skrzyni z Audi s6 4.2 290 km(tak mowil właściciel) to dostal na 1/4 ze dwie długosci ...
No tyle ze quattro i automat...
No tyle ze quattro i automat...
Skoro tak piszę kolega to tak musiało być. Audi już nie pierwszej świeżości do tego mogło mieć podtlenek LPG Co do tdi'ka każdy wie że seryjne 15 letnie z przebiegiem pół miliona moga mieć gifty na hamowni
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
Waży więcej ale ma też ponad dwa razy więcej mocy. Passat też w cale mały nie jest i 158 KM to w nim szału nie robi nawet w odchudzonym.chrzaniu pisze:pamietaj Audi wazy sproo wiecej niz moj passat ktory w tym dniu wazyl 1230kg, normalnie wazy 1380kg - ponoc najlepsze konie mechaniczne to redukcja masy = chyba pomoglo
Jeśli chcesz komuś prawić uwagi to naucz się najpierw pisać.chrzaniu pisze: no ale jak sie czytac niepotrafi ................
-
- Użytkownik
Takie audi mistrzem sprintu do 100 km/h nie jest, duzo lepiej idzie w przedziale 100-200 km/h, ale skoro w miare dawales mu rade z rolki to gratki auta,bo przeciwnik jest słuszny.
co z tego ze ma mocy tyle?? waga i jeszcze raz waga auta !! 140kg mniej to wg mnie baardzo duzo nawet pasek na 158KM moze dobrze isc bo dokladnie z takim NIEwybebeszonym na 160KM mialem okazje pojezdzic dosc szybko i faktycznie az tak mu nie uciekalem mimo ze mam 290KM wiadomo w przedziale 200+km/h to juz nie ma szansmepha pisze:Waży więcej ale ma też ponad dwa razy więcej mocy. Passat też w cale mały nie jest i 158 KM to w nim szału nie robi nawet w odchudzonym.chrzaniu pisze:pamietaj Audi wazy sproo wiecej niz moj passat ktory w tym dniu wazyl 1230kg, normalnie wazy 1380kg - ponoc najlepsze konie mechaniczne to redukcja masy = chyba pomogloJeśli chcesz komuś prawić uwagi to naucz się najpierw pisać.chrzaniu pisze: no ale jak sie czytac niepotrafi ................
na moje wierze w takiego killa i ze obaj panowie mieli opor w pedale
Nawet jeśli ten Passat jest odchudzony o 150 kg to i waży jakieś 1230Kg to 158KM przy takiej masie nie jest niczym nadzwyczajnym bo jest to wtedy zbliżona masa do golfa IV i nawet w golfie taka moc szału nie robi jest nieźle ale bez przesady.mosiek pisze:co z tego ze ma mocy tyle?? waga i jeszcze raz waga auta !! 140kg mniej to wg mnie baardzo duzo nawet pasek na 158KM moze dobrze isc
Dziwne przy 290KM mocy to powinieneś tego Passat zjeść i nie ważne w jakich warunkach. A dziwie się dlatego bo widziałem pojedynek moich kolegów seryjnego S4 2,7 265KKM z Leonem ARL z chipem i seat dostał solidne baty. Dodając fakt ze posiadasz auto jeszcze mocniejsze od tamtego S4 ten przypadek jest zastanawiający może rozwiejesz moje wątpliwości?mosiek pisze:bo dokladnie z takim NIEwybebeszonym na 160KM mialem okazje pojezdzic dosc szybko i faktycznie az tak mu nie uciekalem mimo ze mam 290KM wiadomo w przedziale 200+km/h to juz nie ma szans