[mk3] Wiecej mocy w AAM 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jak jest sterowany przez komputer skoro nie ma nawet czujnika stukowego. wytlumacz mi to "łopatologicznie" bo nie rozumiem jak to ma byc sterowane. prosty uklad, czujnik halla, cewka a co zmienia zaplon? czy cewka daje chwile wczesniej iskre?
A poza tym na powyzszym zdjeciu (schemat podcisnien) jest wyraznie narysowany aparat na podcisnienie
A poza tym na powyzszym zdjeciu (schemat podcisnien) jest wyraznie narysowany aparat na podcisnienie
(\X/)
Re: [mk3] Wiecej mocy w AAM 1.8
Moze rozwin ta mysl, bo nie bardzo wiem o co chodzitoffic pisze:(i bardzo dobrze można ją wykorzystać)
(\X/)
-
- Forum Master
- Kontakt:
Chlopie nie siej herezji... , ty chyba nie wiesz od czego jest knock sens. A jak ma byc sterownie to juz ci tlumacze, impuls z czujnika halla do ECU z pozniej po nalozonej korekcji z ECU do modulu zaplowego i do cewki, a jak to sie dzieje ze wyprzedza , odczyty z polozenia przepustnicy/MAF i danych obrotow w obecnej chwili , czyli krotko mowic obroty w danej chwili do obrotow żadanych , przez co eCU opuznia sobie lub przyspiesza zaplon.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
a co robiles ze osiagnoles taka moc? samo wyciecie kata? bo moc ok 82km w porownaniu z seria to bardzo keipski wynik
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
nie bardzo rozumiem co w tym kiepskiego?! 82KM w porownaniu do 75KM po samym kacie to nie jest kiepski wynikslawko333 pisze:a co robiles ze osiagnoles taka moc? samo wyciecie kata? bo moc ok 82km w porownaniu z seria to bardzo keipski wynik
odgrzeje kotleta.
zakupiłem komputer od ABS-a nr 0 261 200 714 - 1H0 907 311 C i nie mogę go podpiąć do swojego auta bo wtyczka nie pasuje. W dolnych rogach nowego kompa są takie kwadraciki które uniemożliwiają wsuniecie wtyczki. Miał ktoś podobny problem??
zakupiłem komputer od ABS-a nr 0 261 200 714 - 1H0 907 311 C i nie mogę go podpiąć do swojego auta bo wtyczka nie pasuje. W dolnych rogach nowego kompa są takie kwadraciki które uniemożliwiają wsuniecie wtyczki. Miał ktoś podobny problem??
moj golf => http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=262301 <= zapraszam do oględzin mojej "serii" ;p
-
- Forum Master
- Kontakt:
to sa glowne piny mas i zasilania, jak napisalem juz w innym poscie musisz miec stra instalacja z wtyczka jak Digi I , tak mi sie wydaje, bo juz cos takiego widzialem
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Gadatliwa bestia
Ja na tym jeżdżę już prawie roczek układ mam kolektor 2e reszta golf 2.0 ABA, sonda nawet nie wiem z czego, jakiś ford chyba, oczywiście grzana 4-ro przewodowa. Co do tego czy warto to na pewno ele i wypadało by coś jeszcze zrobić po drugiej stronie.
1.6 SR ma wejście na sondę lambda. A po za tym jest z nowszego auta to przecież musi być droższe, stać na samochód to musi być stać na części ;D
- elcapitan7
- Ma gadane
kaczor8706 pisze:mam pytanie moj golf 3 1.8 GT 90 KM dosyc dobrze sie rozpedza ale predkosc jaka z niego wycisne to max 130. czy wie kyos w czym problem???
u mnie podobnie, golf III cabrio 1.8 90km ADZ z gazem, maksymalnie leci 140km/h, czy to na benzynie czy na gazie, w czym może tkwić problem? Na vagu wyskakuje błąd sondy lambda, ale gazownik sprawdził podczas regulacji gazu i mówi, że sonda pracuje prawidłowo, więc o co chodzi?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=30&t=399775" onclick="window.open(this.href);return false;
- elcapitan7
- Ma gadane
dodam że te 140km/h leci na oponach 205/40/R17
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=30&t=399775" onclick="window.open(this.href);return false;
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
elcapitan7 pisze:u mnie podobnie, golf III cabrio 1.8 90km ADZ z gazem, maksymalnie leci 140km/h, czy to na benzynie czy na gazie, w czym może tkwić problem? Na vagu wyskakuje błąd sondy lambda, ale gazownik sprawdził podczas regulacji gazu i mówi, że sonda pracuje prawidłowo, więc o co chodzi?
elcapitan7 pisze:dodam że te 140km/h leci na oponach 205/40/R17
Sprawdziłbym czy przypadkiem silnik nie jest zbyt mocno zdławiony mikserem od gazu... możesz na próbę wywalić mikser od gazu zmontować monowtrysk tak jak fabryka przykazała i sprawdzić na benzynie ile pójdzie... a o gazownikach, który różne wynalazki wkładają do dolotu to już pisać nie będę....