silnik po wlaczenie `buczy` jak diesel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam... czasami jak zapale silnik to slysze tak jakbym mial silnik diesla...( `buczy na 2 sekundy`) zaraz potem to znika.. nie wiem co to jest i co mam wymienic?????????? help me......
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
buczy czy klekocze ? Z rana na zimnym silniku słyszysz ten odgłos czy bez względu na temperaturę silnika?tomasz dobija pisze:`buczy na 2 sekundy
Jeśli z rana przez krótką chwilę to może być uszkodzony "kasator luzów zaworowych" / popychacz hydrauliczny, ale wtedy silnik raczej klekocze.
-
- Nowicjusz
witam...z rana albo gdy silnik jest zimny...wydaje mi sie ze raczej buczy.... aczkolwiek nie wiem tak do konca....... czy to kosztowna naprawa bedzie??? aha czy musze to naprawic???????????
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jak możesz to wrzuć nagranie tego dźwięku, to znacznie ułatwi rozszyfrowanie tych odgłosów.
-
- Nowicjusz
Jestem bardzo milo zaskoczony twoja checia pomocy, i skorzystam z niej tylko musze to wszystko nagrac i przeslac ... bardzo bym ciebie prosil o cierpliwosc postaram sie to zrobic z samego rano ,bede mial wieksze prawdopodobienstwo wystapienia tej usterki... dziekuje bardzo Tomasz...